x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stadionul SoFi, pregătit pentru cea mai fierbinte finală de Super Bowl din istorie

Stadionul SoFi, pregătit pentru cea mai fierbinte finală de Super Bowl din istorie

13 Feb 2022   •   21:00
Stadionul SoFi, pregătit pentru cea mai fierbinte finală de Super Bowl din istorie
Sursa foto: Hepta

Noul stadion SoFi Stadium din Los Angeles/Inglewood va avea parte de o zi însorită duminică după-amiază, arena de 5,5 miliarde de dolari urmând să găzduiască finala NFL, în ceea ce se preconizează a fi cea mai fierbinte duminică de Super Bowl din istorie.

Se așteaptă ca temperaturile să se situeze în jurul valorii de 26-28 grade Celsius, arhitecții masivului stadion „indoor-outdoor" declarând că aceste condiții vor fi în favoarea spectacolului sportiv.

Forma curbată a stadionului și baldachinul aerodinamic au fost inspirate de coasta Californiei de Sud pentru a facilita răcirea naturală, a declarat Lance Evans, directorul de sport al HKS și arhitectul care a condus proiectarea stadionului.

„Deoarece nu există pereți, acoperișul fiind "ancorat" în patru puncte diferite, fanii simt briza Pacificului în timp ce se află în interiorul stadionului cu 70.000 de locuri", a declarat Evans pentru Reuters.

Perforațiile de pe copertină acționează ca o supapă pentru a lăsa aerul cald să iasă și aerul rece să intre, a declarat și Bill Zahner, CEO al Zahner, care a implementat viziunea HKS pentru acoperișul semitranslucid.

„Chiar și culoarea baldachinului a fost gândită deliberat, finisajul alb personalizat al panourilor de fațadă reflectând lumina infraroșie a soarelui", a spus Zahner.

Pe timp de noapte, un ecran LED gigantic, de 56.600 metri pătrați, de pe acoperiș, în esență un televizor gigant, servește drept „afișaj de bun venit” pentru vizitatorii care aterizează la Aeroportul Internațional Los Angeles (LAX) din apropiere, afișând imagini de toate tipurile.

Ecranul Infinitului

Odată intrați înăuntru, fanii sunt întâmpinați de un ecran infinit de 360 de grade, cu două fețe, care îi atrage în acțiune, indiferent de locul în care se află în stadion.

Cu o lungime de peste 125 de metri și o lățime de 75 de metri, ecranul este mai mare decât terenul deasupra căruia este suspendat și este cel mai mare ecran realizat vreodată pentru o arenă sportivă.

Pe lângă stadion, care poate găzdui peste 100.000 de fani, complexul include, de asemenea, un teatru de 6.000 de locuri, un piață de 10 hectare și un parc de 100 de hectare.

Stadionul urmează să găzduiască anul viitor playoff-ul de fotbal universitar, va găzdui probabil meciuri de la Cupa Mondială de fotbal în 2026, ar putea găzdui din nou Super Bowl în 2027 și va fi scena ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice în 2028.

„Am vrut să creăm sufrageria orașului Inglewood și, în același timp, să creăm o scenă globală", a declarat Mark Williams, director global la HKS.

„Va fi foarte vizibil în lume, deoarece va găzdui mega-evenimente, cum ar fi ceea ce vom vedea cu siguranță cu ocazia Super Bowl-ului".

(sursa: Mediafax)

×