x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Standard - Steaua / Decolare spre marele vis

Standard - Steaua / Decolare spre marele vis

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    08 Aug 2006   •   00:00
Standard  -  Steaua / Decolare spre marele vis

Delegatia stelista pleaca in aceasta dimineata, la ora 9:45, de pe Aeroportul Henri Coanda, la bordul unei curse charter, catre Liege. Maine seara, de la ora 21:30, campionii vor intalni pe Standard, in prima mansa a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Tot in aceasta seara, de la ora 20:00, stelistii vor efectua antrenamentul oficial pe Stadionul Maurice Dufrasne. Cu o jumatate de ora inaintea antrenamentului, Cosmin Olaroiu si doi jucatori ai sai vor participa la conferinta de presa oficiala prevazuta in regulamentul UEFA.

PROBLEME. In afara absentei certe a capitanului Mirel Radoi, antrenorul Olaroiu se mai confrunta si cu alte probleme serioase de lot. Portarul titular, portughezul Carlos Fernandes, are sanse infime de a apara in prima confruntare cu belgienii, in vreme ce utilizarea atacantului Victoras Iacob, accidentat in meciul cu Universitatea Craiova, este si ea pusa sub semnul intrebarii. Partida cu oltenii, de sambata, a lasat urme si asupra mijlocasului Vasilica Cristocea, insa acesta are foarte mari sanse de a fi refacut. In aceste conditii, Cornel Cernea ar putea apara din nou in poarta Stelei, iar Valentin Badea ar putea debuta si el in Liga Campionilor. "Nu sta echipa in Iacob. Steaua e o adevarata familie", a declarat directorul sportiv, Valeriu Argaseala.

RESEMNARE. De partea cealalta, dupa doua infrangeri in primele doua etape de campionat, atmosfera de la Standard Liege este una extrem de tensionata. Suporterii "dracilor" sunt foarte pesimisti inaintea confruntarii cu Steaua. In sondajele realizate pe site-ul oficial al clubului, 68% dintre votanti considera ca Standard nu se va califica in grupele Ligii Campionilor, iar doar 32% sunt convinsi ca echipa lor va trece de campioana Romaniei. "Dupa ce am vazut in primele doua meciuri si stabilitatea de la club, va fi un 0-3 lejer", scrie un anume "Colombo". O veste buna pentru antrenorul Johan Boskamp o constituie revenirea fundasului american, internationalul Onyewu, refacut complet dupa o grava accidentare. De asemenea, impotriva Stelei va juca si fostul atacant al lui Sporting Lisabona, Ricardo Sa Pinto, insa evolutia acestuia din ultimul meci, 1-2 acasa cu Charleroi, a fost asupru criticata de fani. "Nu avem cum sa castigam fara atacanti", s-a mai lamentat un suporter pe site-ul gruparii din Liege.

REALISM
"In aceste momente trecem printr-o pasa proasta in campionat si va trebui sa muncim mult la nivel mental, pentru a fi pregatiti miercuri. Pentru a invinge Steaua, e nevoie de un Standard cu adevarat mare" - Johan Boskamp, antrenor Standard Liege

OF, IVANOV!
Partida de maine seara va fi arbitrata de rusul Valentin Ivanov, unul dintre cavalerii fluierului de care nu ne amintim cu placere. In octombrie 2002, el a arbitrat meciul Romania - Norvegia (0-1), in preliminariile CE 2004 refuzand tricolorilor un penalty la un hent in careu. Dupa campania de calificare, presedintele FRF, Mircea Sandu, a sesizat UEFA cu privire la arbitrajele defavorabile de care a avut parte nationala. Printre arbitrii incriminati s-a numarat si Ivanov. Acesta a arbitrat Olanda - Portugalia (1-0), din optimile de finala ale CM din Germania, in care a acordat 20 de cartonase, 16 galbene si 4 rosii.
×
Subiecte în articol: sport standard