x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Standard - Steaua / Echipele vazute de suporteri

Standard - Steaua / Echipele vazute de suporteri

de Ionut Paduraru    |    06 Aug 2006   •   00:00
Standard  -  Steaua / Echipele vazute de suporteri

Adversara Stelei din turul trei preliminar al Ligii Campionilor are un inceput de sezon foarte slab. Desi pornea cu pretentii, Standard a fost invinsa in ambele meciuri disputate pana acum in campionatul belgian.

Echipa lui Johan Boskamp a inceput campionatul cu o infrangere, 1-2, in deplasare, la Lokeren. Vineri seara, in etapa a doua, belgienii au pierdut cu acelasi scor, de data aceasta pe teren propriu, in fata lui Charleroi.

SPIONI. In partida urmarita de la fata locului de antrenorul Cosmin Olaroiu si de managerul general Mihai Stoica, oaspetii au deschis scorul inca din primul minut, dar Standard a egalat la fel de repede, prin Geraerts (’9). De remarcat ca mijlocasul pare a fi cel mai in forma om din echipa lui Boskamp, el marcand si golul ros-albilor din prima etapa. Charleroi a reusit lovitura de gratie in minutul 67, prin Thereau, trimitand-o pe Standard pana pe pozitia a 16-a, antepenultima, din clasamentul campionatului belgian. Johan Boskamp a trimis in teren urmatorii jucatori: Renard - Deflandre, Coelho (’84 Fellaini), Sarr, Matias - Kovalenko, Dembele (’71 Sa Pinto), Defour, Geraerts - Rapaici, Bouchouari (’76 Jovanovici). Tehnicianul olandez si-a anuntat prezenta si la partida pe care Steaua a disputat-o aseara in etapa a doua a Ligii 1, cu Universitatea Craiova.

INFORMATII. Pe principalul site al suporterilor gruparii din Ghencea, fcsteaua.ro, a aparut in urma cu putin timp o radiografie a viitoarei adversare, facuta de un cunoscator al fotbalului belgian, fan al rivalei Anderlecht. In replica, un suporter stelist a incercat si el o caracterizare cat mai lucida a lotului lui Cosmin Olaroiu. Vi le prezentam pe amandoua.

Standard, vazuta de fanul lui Anderlecht

PORTARI. "Cel mai slab compartiment. Fostul portar, Vedran Runje, a plecat si va lasa un semn de intrebare. Renard, rezerva anul trecut, e mult mai slab decat Runje, iar celalalt portar din lot, Jeremy de Vriendt, are doar 20 de ani."

APARARE. "Daca sunt pusi sub presiune, acesti aparatori pot face greseli. Un fotbal tehnic, cu pase scurte si rapide poate anihila Standardul. Cel mai bun jucator defensiv e internationalul american Onyewu, care se afla in refacere dupa o accidentare, in timp ce veteranul Deflandre este descris drept "unul din cei mai buni aparatori belgieni... acum trei ani."

PERICOLUL NUMARUL 1. Karel Geraerts este jucatorul care a marcat cele doua goluri pentru Standard in acest sezon

MIJLOC. "Daca Steaua reuseste sa domine mijlocul terenului, se va califica. Dar nu va fi usor. Sergio Conceicao, capitanul echipei, a fost ales jucatorul anului 2005 in Belgia. Steven Defour este un mare talent, a evoluat la Genk anul trecut, unde a devenit revelatia sezonului la doar 17 ani. Karel Geraerts e un fel de Paraschiv. Poate fi periculos, dar poate juca si foarte slab. Siramana Dembele e talentat, dar ii lipseste experienta."

ATAC. "Ofensiva lui Standard a pierdut mult din valoare o data cu transferul golgeterului de anul trecut, Tchite, la Anderlecht. Bouchouari este un mare talent, e foarte tehnic, dar ii lipseste instinctul de «killer». Milan Rapaic poate executa lovituri libere ucigatoare. Sa Pinto a jucat la Sporting si Real Sociedad. Atacant renumit, cu 45 de selectii pentru Portugalia."

Steaua, vazuta de un suporter stelist

PORTARI. "Carlos este un portar nesigur. Are reflexe excelente, combinate cu greseli copilaresti. Poate sa piarda de unul singur un meci. Slab psihic, greseste in momentele importante. Cernea si Toma n-au jucat mai deloc."

APARARE. "Saban - in urma cu pregatirea fizica. Balan - puternic si rapid, haotic uneori. Petre Marin - solid, pare in scadere de forma, probabil din cauza varstei. Goian - jucator de clasa mondiala. Ghionea face o echipa sudata cu Goian - punctul forte al apararii. Nesu - incisiv, rapid, tehnic, haotic in joc. Baciu - util cand se apeleaza la el. Panait - necunoscut."

MIJLOC. "Bostina este tehnic, dar dezordonat. Joaca prea individual. Paraschiv - sufletist, agresiv, alearga tot meciul, bun la inchidere, dar slab fizic si foarte slab la constructie. Nicolita poate fi excelent sau foarte sters, vine foarte bine in atac si face un pressing de calitate. Cristocea este mediocru, paseaza cat de cat, dar in rest nimic. Lovin - un Paraschiv mai bun fizic, dar fara calitatile acestuia. Ochirosii este inca prea tanar."

ATAC. "Dica este cel mai talentat jucator al echipei. Excelent in careu si bun pasator, greseste insa mult si are faze in care pare ca nu gandeste: ia cartonase aiurea sau rateaza cu poarta goala. Iacob - varf de careu, puternic si periculos. Badea - nou-venit, practic necunoscut. Oprita - haotic, alearga mult si degeaba, are un singur dribling, pe care il stiu toti."
×
Subiecte în articol: sport standard