x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua :Azi, derby la Salzburg

Steaua :Azi, derby la Salzburg

de Mihai Igirosanu    |    04 Iul 2008   •   00:00
Steaua :Azi, derby la Salzburg

După succesul din Slovenia, cu Maribor, Steaua s-a impus şi miercuri seară, în cel de-al doilea meci amical al stagiului din Austria, trecînd cu 3-1 de Austria Karnten într-o partidă desfăşurată la Feldkirch.

După succesul din Slovenia, cu Maribor, Steaua s-a impus şi miercuri seară, în cel de-al doilea meci amical al stagiului din Austria, trecînd cu 3-1 de Austria Karnten într-o partidă desfăşurată la Feldkirch.

 
Trupa lui Marius Lăcătuş are programat în această seară, de la ora 20:00, pe Stadionul Arnold Schwarzenegger, cel mai important joc de verificare, împotriva vicecampioanei Austriei, Red Bull Salzburg.

 
CONFIRMARE. Împotriva celor de la Karnten, roş-albaştrii au rezolvat ostilităţile după doar prima repriză, golurile lui Lovin (’3), Surdu (’14) şi Pleşan (’17) lămurind soarta meciului. Austriecii au marcat golul de onoare prin albanezul Nuhiu, pe finalul întîlnirii. Lăcătuş a folosit următoarea formulă: Vîtcă (’46 Cernea) – Mustaţă (’63 Golanski), E. Baciu, I. Rada, Neşu – Surdu (’46 Szekely), Pleşan (’45 V. Rusu), Lovin (’46 Tiago Gomes), R. Neagoe (’46 Ochiroşii) – Cl. Ionescu (’46 V. Badea, Neaga (’46 B. Stancu). Cinci dintre titularii de bază, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Bănel Nicoliţă, Robinson Zapata şi Dayro Moreno, au fost menajaţi. Ovidiu Petre este încă în recuperare după operaţie, în timp ce căpitanul Mirel Rădoi şi nigerianul Ifeanyi Emeghara nu se află în Austria, fiind indisponibili. Nici ultima achiziţie, brazilianul Arthuro, nu a evoluat, ajungînd abia marţi seară în cantonament. Singurul internaţional folosit a fost polonezul Pawel Golanski. La meci au asistat şi aproximativ 30 de suporteri stelişti, stabiliţi în Austria. Lăcătuş a preferat să-l schimbe în minutul 65 pe Pleşan, după ce mijlocaşul a acuzat o lovitură la umărul drept. După un consult efectuat ieri, medicii l-au diagnosticat cu întindere a ligamentelor umărului, recomandîndu-i un repaos de patru-cinci zile. Întoarcerea în ţară este programată pentru această noapte, iar al doilea stagiu de pregătire se va derula între 9 şi 19 iulie la Flachau.

 

Sancţiuni anulate de CAF

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a decis ieri să anuleze pedepsele date Stelei de curţile inferioare, astfel că formaţia din Ghencea nu mai este sancţionată cu 7 puncte, iar fundaşul Petre Marin poate juca în continuare fotbal, suspendarea sa pe şase luni fiind declarată nulă. Mai mult, Gigi Becali rămîne suspendat doar şase luni, în loc de doi ani, astfel că poate merge pe stadioane, însă nu poate reprezenta Steaua la Comisii şi nu poate merge la cabine. “Toată această sancţiune iniţială a fost o regie, o maşinaţiune pusă la cale pentru ca Rapid să intre în Liga Campionilor în locul Stelei. Vreau să fac curăţenie. Ce se întîmplă este strigător la cer”, a declarat Becali.

×
Subiecte în articol: sport