x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Bate 2-0: Visul merge mai departe

Steaua - Bate 2-0: Visul merge mai departe

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    30 Aug 2007   •   00:00
Steaua  -  Bate 2-0: Visul merge mai departe
Sursa foto: Christian Silva/

Pentru al doilea an consecutiv, arena din Ghencea va găzdui partide din cea mai tare competiţie intercluburi din lume. "Roş-albaştrii" au tremurat in debutul meciului, dar Zaharia şi Neaga au lămurit pănă la final conturile.• "Să trecem de grupe"

Pentru al doilea an consecutiv, arena din Ghencea va găzdui partide din cea mai tare competiţie intercluburi din lume. "Roş-albaştrii" au tremurat in debutul meciului, dar Zaharia şi Neaga au lămurit pănă la final conturile.

Au marcat: Zaharia (’12),Neaga (’55)

Stadion: "Steaua"

Spectatori: 25.000

Arbitri: Pieter Vink 7 - Adriaan Inia 7, Hans Ten Hoove 7 (toţi din Olanda)

Steaua aduce Romăniei o nouă participare in cea mai tare competiţie de club din lume! La capătul a 90 de minute cănd au avut destule momente in care au şi suferit, elevii lui Gheorghe Hagi au depăşit formaţia ucraineană Bate Borisov graţie golurilor marcate de Dorel Zaharia şi Adrian Neaga.

TENSIUNE. Incă din primele două minute, oaspeţii au arătat că n-au venit la Bucureşti intr-o simplă călătorie in Uniunea Europeană. Pănă să stea bine in ghete jucătorii Stelei, in dreptul ex-sovieticilor era deja contabilizată o bară, iar cazemata din defensiva "militarilor" părea un obiectiv la indemăna unor urmaşi ai temutei Armate Roşii. Scăpănd cu destul noroc din vria primelor minute, elevii lui Hagi s-au aşezat calm, iar Zaharia a liniştit spiritele in minutul 12. După un corner executat de pe dreapta de Nicolae Dică, ex-bistriţeanul s-a inălţat la şase metri şi a trimis cu capul o lovitură care a luat pămăntul in faţa porţii, intrănd apoi sub transversală. A fost declicul care a eliberat de tensiune tabăra Stelei. Cu calificarea in raniţă, golul doi a căzut logic la zece mi-nute după pauză, cănd Neaga a spart in sfărşit gheaţa după revenirea din Coreea.

FAIR-PLAY. La finalul meciului, stadionul a sărit in aer. Imediat după fluierul de final, Hagi şi-a mărturisit noul obiectiv personal: "Mă găndesc deja la depăşirea fazei grupelor. Sunt fericit, dar acum am scăpat de presiune, aşa că putem scoate ce e mai bun din noi. Sunt convins că vom merge din ce in ce mai bine". De partea cealaltă, tehnicianul oaspeţilor, Igor Kruşenko, s-a arătat fair-play: "A invins echipa mai demnă şi mai experimentată. Cred că scorul este prea sever, dar calificarea Stelei este meritată".

Stropiţi

Finalul partidei a declanşat un adevărat vacarm in Ghencea. Dacă spectatorii au sărit in aer şi au admirat focurile de artificii care omagiau calificarea Stelei, sectorul rezervat suporterilor din Belarus era un adevărat teatru de război. După ce au realizat că soarta calificării este compromisă, ex-sovieticii au aprins mai multe torţe, pentru ca apoi să intre in conflict cu romănii din preajmă. La tribuna oficială, patronul Gigi Becali a sărbătorit victoria desfăcănd mai multe sticle de şampanie, cu care a stropit pe majoritatea ziariştilor de la masa presei, dar şi pe căţiva oficiali UEFA, care se aflau la aceleaşi locuri rezervate mass-media.

Echipele

Steaua: Zapata 7 - P. Marin 7, Goian 7, Rada 6, Neşu 6 - Nicoliţă 7, Lovin 6 (’57 Bicfalvi), O. Petre 6, Neaga 7 (’68 Croitoru) - Dică 8, Zaharia 7 (’54 Bădoi). Antrenor: Gică Hagi

Bate: Fedorovici 5 - Kazanţev 6, Radkov 5, Filipenko 5, Saharov 5 (’57 Kriveţ) - P. Platonov 6, Lihtarovici 5, Ermakovici 6 (’77 Radevici), Stasevici (’83 Vişniakov) - D. Platonov 6, Blizniuk 6. Antrenor: Igor Kriuşenko

Citiţi şi: "Să trecem de grupe"

×
Subiecte în articol: sport