x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua deschide poarta spre Liga Campionilor

Steaua deschide poarta spre Liga Campionilor

de Florin Gongu    |    10 Aug 2006   •   00:00
Steaua deschide poarta spre Liga Campionilor

Steaua a remizat, aseara, 2-2, la Liege, contra lui Standard, in pre-liminarile Ligii Campionilor. Returul se joaca la 23 august, in Bucuresti, Steaua fiind favorita pentru intrarea in grupe.

Rescrieti istoria!


Corespondenta din Liege
Dupa un meci pe care l-a controlat in majoritatea timpului, Steaua a obtinut un 2-2 care ii confera prima sansa de calificare in mult visatele grupe ale Ligii Campionilor. Returul va avea loc la data de 23 august, pe Stadionul "Lia Manoliu",din Capitala.

Ros-albastrii au inceput in stil de mare echipa confruntarea disputata in fata a 20.000 de suporteri belgieni fanatici. Sarjele ofensive ale romanilor au electrocutat defensiva gazdelor. Golurile au fost marcate de Rapajci (’16 si ’52), respectiv Paraschiv (’8) si P. Marin (’78).

OBICEI. Stelistii au afisat din nou modul original de a se bucura

SCLIPIRI. Desemnat capitan al echipei, in absenta lui Mirel Radoi, Sorin Paraschiv a fost si omul decisiv al startului de meci al campioanei noastre. In minutul 6 a irosit o sansa mare, dupa ce, doua minute mai devreme, surpriza lui Cosmin Olaroiu, Valentin Badea, trecuse si el pe langa deschiderea scorului. "Para" si-a luat rolul in serios, punctand pentru 0-1 in minutul 8, incununand perioada excelenta a echipei. Numai ca singura vedeta a veritabila a lui Standard, croatul Milan Rapajci, avea sa transforme impecabil o lovitura libera, egaland pe tabela de marcaj si reintroducandu-si echipa in meci. Gazdele au controlat finalul reprizei, ratand o mare ocazie prin Jovanovici (’20), care a trimis in plasa laterala dupa ce il driblase pe Carlos.

PUTERE. Imediat dupa pauza, acelasi Rapajci a dus pe Standard in avantaj, invingandu-l pe greoiul portar al Stelei cu un sut la coltul lung, dintr-o pozitie destul de laterala. Spre deosebire de semifinala Cupei UEFA, din sezonul precedent, cu Middlesbrough, ros-albastrii n-au mai cazut, supunandu-i pe belgieni unei presiuni infernale. Petre Marin a egalat cu un sut inselator, in minutul 78. In prelungirile dictate de rusul Valetin Ivanov, Paraschiv a fost la un pas sa aduca Stelei o victorie care ar fi parafat, practic, calificarea, dupa o asteptare de zece ani, in grupele Ligii Campionilor. Stoperul Sorin Ghionea va absenta la retur din cauza cumulului de cartonase galbene.

GANDURI
"Cand marchezi doua goluri in deplasare si nu castigi esti putin suparat, dar egalul ma multumeste. La retur, un 0-0 e calificant, dar nu trebuie sa jucam pentru acest rezultat. Sper ca, la Bucuresti, cu suportul publicului, sa obtinem o calificare istorica"
Cosmin Olaroiu
antrenor Steaua

FAVORITI
Dupa meci, antrenorul ros-albastrilor a spus: "Am avut putine solutii si a trebuit sa aleg varianta cu Oprita mijlocas drepta, pentru ca el joaca mai multe posturi. A fost un meci deschis, iar rezultatul lasa deschise portile calificarii pentru retur". La randul sau, tehnicianul lui Standard, Johan Boskamp, a declarat: "Acum este evident ca Steaua a devenit favorita, dupa ce a marcat doua goluri la noi acasa. O cunoastem acum. E foarte greu sa joci impotriva ei. Totusi, pentru retur avem un avantaj: ca stadionul lor are tribunele departe de teren". Capitanul gazdelor, Eric Deflandre, a precizat: "Poate era mai corect sa castigam cu 2-1. Acum sansele de calificare sunt 55% pentru noi, 65% pentru Steaua. Nu cred ca vor juca la 0-0 in Romania". Autorul celor doua goluri, Milan Rapajci, a declarat: "S-a terminat doar prima repriza. Mai urmeaza 90 de minute la Bucuresti".

×
Subiecte în articol: sport