x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - FC Sevilla / Finala de anul trecut

Steaua - FC Sevilla / Finala de anul trecut

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    15 Feb 2007   •   00:00
Steaua  -  FC Sevilla  / Finala de anul trecut

Campioana en-titre va infrunta in aceasta seara, de la ora 20:30, detinatoarea Cupei UEFA. Steaua - Sevilla ar fi putut fi ultimul act din sezonul trecut daca ros-albastrii nu pierdeau calificarea in semifinala de cosmar de pe Riverside din Middlesbrough.

Olaroiu a anuntat ieri ca este decis asupra formulei de start, dar ca mai are doar doua semne de intrebare. Acestea sunt pe banda stanga, acolo unde are de ales intre Bostina, Cristocea si Gigel Coman, si in atac, unde ar putea juca cu Thereau ca varf impins sau cu francezul sustinut de Vali Badea.

RESPECT. In pofida perioadei slabe pe care o traverseaza Sevilla in Primera Division, tehnicianul campioanei sustine ca andaluzii trebuie tratati ca si cand s-ar afla in forma maxima: "Sevilla este o echipa extrem de puternica. Poate ca nu au jucatori de mare valoare ca alte echipe pe care le-am intalnit, dar au un registru tactic care i-a propulsat spre titlul de echipa anului 2006. Am vazut ultimele doua meciuri, in care n-au marcat, dar ar putea fi vorba de o oboseala. Cu toate acestea, pentru a avea sanse, trebuie sa abordam meciul ca si cand Sevilla s-ar afla in forma maxima", a declarat Olaroiu.

CALIFICARE. Antrenorul Stelei refuza ideea ca soarta calificarii s-ar putea decide in meciul din aceasta seara. "Este important sa obtinem un rezultat care sa ne mentina in lupta pentru calificare. Este totusi un meci care se decide in doua manse. Ambele echipe au potential mare si pot schimba soarta calificarii in cel de-al doilea joc. Noi am obtinut rezultate bune in meciurile din deplasare si cred ca si aceasta calificare se va decide dupa a doua mansa."

EXPERIENTA. "Ca si in primavara si vara anului trecut, primul nostru meci oficial este in Europa. Ne dorim sa continuam pe aceasta linie. Am avut 18 meciuri grele in cupele europene, avem o oarecare experienta si lucrul acesta trebuia sa se vada. Echipa trebuie sa aiba incredere si mult curaj", a mai spus Olaroiu.

OBIECTIV - LIGA
Cosmin Olaroiu a dezvaluit ieri faptul ca participarea in actuala editie a Cupei UEFA nu reprezinta principala tinta pentru Steaua. "Obiectivul nostru numarul 1 il reprezinta calificarea in sezonul urmator al Ligii Campionilor. La fel ca si pentru Sevilla, dupa cate am observat, mai ales ca din Primera Division pot merge patru echipe. Am vazut chiar un calcul facut de presedintele lor. Din castigarea Cupei UEFA au incasat 400.000 de euro, iar calificarea in Liga ar aduce un buget de 10 milioane de euro."
DICA, REGRETAT
In ciuda faptului ca FC Sevilla a sosit ieri in Bucuresti fara patru titulari, antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, nu considera ca aceasta situatie avantajeaza echipa sa. "Au un lot de 25 de jucatori, dintre care 14 straini, asa ca au de unde alege. Mai greu este la noi, ca va trebui sa ne descurcam fara Dica. El era mai important pentru jocul Stelei decat toti cei care vor lipsi de la Sevilla. In plus, spaniolii au facut schimbari de la meci la meci, asa ca sunt obisnuiti cu modificarile si rotatiile."

Nu concep sa piarda!

Christian Silva/JURNALUL NATIONAL
DORINTA. La meciul din semifinalele Cupei UEFA editia 2006, suporterii stelisti au visat frumos
Delegatia celor de la Sevilla a sosit ieri la pranz, in jurul orei 14:30, cu o jumatate de ora intarziere fata de programarea initiala. In frunte cu presedintele, Jose Maria del Nido, andaluzii sunt respectuosi cu Steaua, dar nu concep sa plece infranti.

Imediat dupa sosire, extrem de volubil, presedintele Sevillei, Jose Maria del Nido, a declarat: "Faptul ca Steaua a jucat in Liga Campionilor ne arata ca aceasta echipa este un adversar puternic, dar si Sevilla este o formatie la fel de buna. Steaua este o echipa rapida, cu jucatori buni, care ne pot pune probleme".

OBIECTIV. Del Nido a anuntat ca obtinerea unui loc care sa asigure echipei calificarea in Champions League este principalul obiectiv al formatiei sale. "Sevilla se concentreaza in principal pe campionat, pentru ca la final trebuie sa fim pe unul din locurile care sa ne asigure calificarea in Liga Campionilor", a declarat presedintele andaluzilor. Acesta a mai spus ca il cunoaste pe Gigi Becali din declaratiile date presei si s-a aratat surprins ca patronul ros-albastrilor este frate de cruce cu presedintele lui Real Madrid, Ramon Calderon. FC Sevilla a sosit cu o cursa charter, fiind insotita de aproximativ 50 de suporteri, si va fi cazata pe parcursul sederii in Bucuresti, la Hotelul Marriott.

INCREDERE. Unul dintre cei mai constanti jucatori ai spaniolilor, portarul Andres Palop, a declarat: "Nu vreau sa ma gandesc la eliminare, dar toti suntem constienti ca acest lucru este posibil. Cupa UEFA este pentru noi o competitie placuta si vrem sa luptam pana la final. Steaua este o echipa care poate avea o formula de atac variata. Noi trebuie sa ne comportam ca la ultimul meci in privinta liniei defensive. Sa nu uitam ca suntem detinatorii Cupei UEFA si acest lucru ar trebui sa ne indarjeasca, chiar daca in campionat am mai avut unele sincope. Aseara, de la ora 19:00, antrenorul Juande Ramos a condus antrenamentul oficial in Ghencea.
×
Subiecte în articol: sport steaua sevilla echipa