x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – FC TIMIŞOARA / Doar victoria contează

STEAUA – FC TIMIŞOARA / Doar victoria contează

de Mihai Igirosanu    |    Daniel Stan    |    14 Noi 2008   •   00:00
STEAUA – FC TIMIŞOARA / Doar victoria contează

Steliştii aşteaptă cu înfrigurare meciul de mâine seară, din Ghencea, şi victoria care le lipseşte de zece partide, în Liga 1, Cupa României sau Liga Campionilor. Steaua – FC Timişoara este programat sâmbătă, la ora 21:00, în direct pe Antena 1.



Antrenorul roş-albaştrilor, fostul internaţional Dorinel Munteanu a glumit după şedinţa de pregătire desfăşurată miercuri seară, spunând că formaţia stelistă "s-a antrenat şi la noroc". La rândul său, stoperul Dorin Goian anunţă că Steaua este montată pentru victorie.

LIPSA UNUI GOLGETER
Munteanu a ţinut să răspundă atacurilor şi ironiilor din ultima perioadă: "Steaua nu trăieşte din amintiri. Dacă alţii o fac, noi nu. Ştiu că momentan prezentul suferă, dar asta este. Atacurile la adresa Stelei sunt românisme. Că telefoane, că bileţele. Să fim serioşi. Într-o oarecare măsură m-a surprins victoria lui Dinamo la Timişoara, însă dinamoviştii au prins o zi bună, iar Timişoara nu s-a ridicat la nivelul aşteptat. Va fi greu sâmbătă, dar suntem pregătiţi să câştigăm. Mai sunt multe meciuri până la final şi niciodată nu trebuie să spui că sunt prea multe puncte distanţă pentru că fotbalul îţi oferă surprize. O victorie este altceva decât un egal, nu ne va fi uşor cu Timişoara, dar am încredere în echipă şi suporteri. Am avut ghinion? Ne-am antrenat şi la noroc", a spus Munteanu. El a mai dezvăluit că resimte lipsa unui marcator constant. "Ştiu că Steaua nu a mai avut golgeter de pe vremea lui Marcel Răducanu. E important să ai un golgeter, dar eu aş vrea să fie mai mulţi jucători care să marcheze câte zece goluri".  

"TREBUIE SĂ SPARGEM GHINIONUL"
Înaintea meciului de mâine seară, fundaşul central al Stelei, Dorin Goian a declarat: "Trebuie să spargem ghinionul. Suntem foarte montaţi, sunt convins că vom face o partidă bună şi vom câştiga. Va fi dificil, Timişoara a arătat că formează o echipă puternică. Dacă ar fi avut şi cele şase puncte era pe locul 1. Cred că este cea mai în formă echipă din campionat. Suntem conştienţi de importanţa meciului şi vrem să mulţumim suporterii prin joc şi rezultat. Anul trecut, Steaua nu a pierdut campionatul în meciul cu Timişoara, ci pentru că CFR Cluj a făcut mai multe puncte. Nu ne putem lega de acel 1-1 de acasă. E doar un meci pe care îl tratăm foarte serios şi vrem să câştigăm pentru a încheia această perioadă mai puţin bună. FC Timişoara a jucat în Cupă şi mizăm puţin şi pe oboseala lor".

"Liga rămâne un vis pentru Dinamo"

Stoperul Stelei, Dorin Goian a lansat şi un atac împotriva rivalilor de la Dinamo, care au declarat în repetate rânduri că vor să depăşească randamentul Stelei în Liga Campionilor "Îi lăsăm pe cei de la Dinamo să vorbească, la ei tot timpul vorbesc conducătorii.

Noi de trei ani jucăm în Liga Campionilor şi vorbim mai puţin. Au mai vorbit şi până acum, iar Liga Campionilor a rămas tot un vis pentru ei şi aşa va şi rămâne. Nu au fost în stare să ajungă nici măcar în grupele Cupei UEFA.

Să vorbească atunci când vor avea măcar un sfert din parcursul nostru în cupele europene", a afirmat Goian. Dorinel Munteanu a precizat că secunzii Pedrazzini şi Teja sunt într-o perioadă de probă. "Pedrazzini face parte din staff-ul meu. N-am fost adeptul ideii de a da afară pe cineva. La fiecare echipă la care am fost, le-am dat timp celor care erau să mă convingă că pot să mă ajute. Deciziile eu le iau, nu altcineva".

"Cu Gigi nu am avut foarte multe discuţii, dar ştiu ce trebuie să fac şi sunt convins că dânsul m-a urmărit în perioada în care am fost antrenor şi cred că are încredere în mine. Nu sunt probleme în vestiar, iar atunci când vor fi, voi spune", a mai precizat Munteanu.

Duşan Uhrin jr îşi vede de treabă

După eşecul din etapa trecută cu Dinamo, preşedintele şi finanţatorul timişorenilor, Marian Iancu, i-a dat ultimatum antrenorului Duşan Uhrin jr "Şase puncte din cele nouă rămase în campionat şi calificarea în sferturile de finală ale Cupei ne pot apropia sau despărţi definitiv" a fost mesajul lui Iancu. FC Timişoara a rezolvat "sferturile" Cupei, însă mâine seară este aşteptată de Steaua în Ghencea. "Pentru mine nu este o presiune în plus ceea ce a spus domnul Iancu. Mă deranjează însă că unii jucători sunt afectaţi de aceste declaraţii. Eu nu stau să analizez ce spune patronul, cel mai mult mă interesează să-mi fac datoria", a replicat tehnicianul ceh. Acesta a vorbit şi despre meciul cu Steaua: "Din păcate, avem mulţi jucători accidentaţi şi suspendaţi. Va fi mult mai greu. Partida cu Steaua este foarte importantă". Conducerea timişoreană are de rezolvat şi litigiul financiar cu Ionel Ganea, care a primit câştig de cauză din partea Curţii de Arbitraj Sportiv. "Consiliul de Administraţie i-a reziliat contractul din cauza declaraţiilor defăimătoare vizavi de club. Pentru Poli, Ganea este un subiect închis", a tunat Marian Iancu. Atacantul a ripostat: "S-a spus că i-aş fi cerut bani lui Iancu pentru ultimii doi ani din contract. Jur că nu am cerut decât salariul din luna iunie până acum. Este vorba de 70.000 de euro, am o decizie definitivă, irevocabilă şi executorie. Altfel se ajunge la depunctare şi neprogramare". (Daniel Stan)

×
Subiecte în articol: sport steaua timisoara