x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - FC Unirea: Pentru cupele europene

Steaua - FC Unirea: Pentru cupele europene

de Ionut Paduraru    |    16 Mar 2008   •   00:00
Steaua - FC Unirea: Pentru cupele europene
Sursa foto: rpressport /

Roş-albaştrii nu au decât varianta victoriei dacă vor să-şi păstreze şansele la titlu, în timp ce ialomiţenii au nevoie de puncte pentru a se clasa pe un loc de Cupa UEFA.

Roş-albaştrii nu au decât varianta victoriei dacă vor să-şi păstreze şansele la titlu, în timp ce ialomiţenii au nevoie de puncte pentru a se clasa pe un loc de Cupa UEFA.

 

Cu toate acestea, an­tre­norul echipei din Urzi­ceni, Dan Petrescu, spu­ne că elevii săi nu vor juca sub presiune în Ghen­cea. “Meciul cu Steaua nu e vital pentru noi, nu avem nimic de pierdut. O înfrângere nu afectează parcursul nostru. Când joci în Ghencea, Giuleşti sau Ştefan cel Mare, orice în afară de înfrângere e un bonus. Steaua are jucători foarte buni. De la mijloc în sus, orice jucător, mai ales cei trei străini, poate face diferenţa. Dacă prind o zi bună, sunt greu de oprit. Nu poţi fi rela­xat cu Steaua, pentru că apoi te trezeşti prea târziu şi nu mai ai ce să faci”, a spus Petrescu. De partea cealaltă, Marius Lăcătuş a lăudat şi el echipa adversă. “Întâlnim o echipă foarte bine organizată tactic, harnică, având în componenţă jucători care pot hotărî soarta unui joc prin execuţiile din teren. Sper ca atitudinea noastră să fie bună, iar dacă vom reuşi un joc precum cel cu CFR, victoria ne va aparţine”, a spus Lăcătuş.

  

ATAC. Patronul lui Poli Timişoara, Marian Iancu, a declarat ieri că Steaua este sprijinită de FRF în lupta pentru locul doi. “E normal ca locul doi să fie al Stelei, în primul rând Steaua este o echipă agreată de federaţie. E vorba de coeficienţi, iar pentru o eventuală participare în Liga Campionilor acest lucru o ajută să aibă un adversar mai facil decât ar avea Urziceni sau Poli Timişoara. Apoi, nu avem logistica necesară să facem faţă Stelei, şi mă refer la cea din afara terenului. Mă refer la platane”, a spus Iancu pentru Sport.ro. Răspunsul grupării din Ghencea a venit din partea managerului Adrian Ilie: “Steaua nu este echipa federaţiei. Steaua a făcut performanţă în Europa. Este singura echipă din România care a ajuns în grupele Ligii Campionilor şi s-a calificat şi în fazele superioare ale Cupei UEFA”.

 

CASA ÎNCHISĂ. Din cele 19.000 de bilete tipărite pentru această partidă, mai puţin de 2.000 de bilete, toate la peluza a doua şi tribuna întâi, mai erau disponibile ieri-dimineaţă. Acestea s-au vândut în mare parte ieri, fiind aşteptat ca meciul cu Unirea să se joace cu casa închisă, ca şi precedentul din Ghencea, cu CFR Cluj. “Stadionul plin este exact ce ne dorim cu toţii. Este recunoscut ata­şamentul suporterilor stelişti, care ne poate purta spre victorie”, a spus Lăcătuş.

 

ionut.paduraru@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport steaua