x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua, la Cotroceni - Impresionat, Basescu vrea CM in Romania

Steaua, la Cotroceni - Impresionat, Basescu vrea CM in Romania

de Ionut Paduraru    |    04 Mai 2006   •   00:00
Steaua, la Cotroceni - Impresionat, Basescu vrea CM in Romania

Castigatorii Cupei Challenge au fost primiti ieri la Palatul Cotroceni, jucatorii si antrenorii Stelei fiind decorati de presedintele Traian Basescu cu Ordinul Meritul Sportiv, clasa a II-a.

Basescu le-a multumit sportivilor si le-a spus ca Romania poate organiza Campionatul Mondial din 2009. "Regret ca nu am putut asista la meciul de la Bucuresti, mai ales ca s-a jucat cu cupa pe masa. Am aflat scorul la Bruxelles si m-am bucurat mult. Ma uit la voi si vad ca sunt sperante pentru Campionatul Mondial din 2009, in asa fel incat sa nu-l organizam pentru altii, ci pentru noi. Adica sa avem sanse la primele locuri", le-a spus Basescu handbalistilor.

CADOU. In cadrul ceremoniei, stelistii i-au facut cadou presedintelui un tablou reprezentand un portret al sau si un fanion al clubului cu toate semnaturile handbalistilor. Basescu a ciocnit o cupa cu sampanie cu membrii delegatiei, carora le-a povestit despre perioada in care a jucat handbal la Stiinta Bacau. "Inainte de Revolutie, era o onoare sa fii primit chiar si de ministrul Apararii Nationale. Ultima data am participat la o asemenea ceremonie in 1983, cand ne-a primit Nicolae Ceausescu, dupa ce am castigat Supercupa Europei", a spus antrenorul Vasile Stanga. La randul lui, capitanul Viorel Mazilu s-a aratat incantat ca presedintele a tinut neaparat sa-si faca o poza plasat intre el si interul Alin Sania: "Cred ca ne-a aratat ca ne apreciaza munca prin acel gest. Am incredere ca putem reveni aici si cu echipa nationala".

IN CUPA
Vasile Stanga a mai declarat ca jucatorii sai ar putea fi influentati de atentia care li s-a acordat dupa castigarea Challenge Cup, dar ca spera sa-i remonteze pentru meciurile ramase din Cupa Romaniei si din Liga Nationala. "Nu prea sunt ei obisnuiti cu asa ceva, mai ales sa dea mana cu presedintele tarii. Dar sper ca acest lucru sa fie o lectie pentru ei, sa-si dea seama ca au reusit ceva extraordinar, iar munca pe care au depus-o este pretuita la cel mai inalt nivel. Cred ca se vor concentra la ultimele meciuri din sezon", a spus tehnicianul. Stelistii au pierdut aseara cu HCM Constanta, 26-29 (9-13) in prima mansa a semifinalelor Cupei Romaniei. Returul este programat pentru duminica, la Constanta, la 11:30.

×
Subiecte în articol: sport