x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Poli Timisoara 3-1 - Victorie pentru Liga

Steaua - Poli Timisoara 3-1 - Victorie pentru Liga

de Mihai Igirosanu    |    03 Dec 2006   •   00:00
Steaua  -  Poli Timisoara 3-1 - Victorie pentru Liga

Inca trei puncte. La ultima aparitie din acest an in fata propriilor suporteri, trupa lui Olaroiu a avut 2-0 la pauza, dar a tremurat dupa ce Gigel Bucur a redus din handicap. Vali Badea a rezolvat insa cazul in prelungiri.

Inca trei puncte. La ultima aparitie din acest an in fata propriilor suporteri, trupa lui Olaroiu a avut 2-0 la pauza, dar a tremurat dupa ce Gigel Bucur a redus din handicap. Vali Badea a rezolvat insa cazul in prelungiri.

Cu 11 puncte in minus fata de Dinamo, "ros-albastrii" nu-si mai fac prea multe sperante in privinta cuceririi celui de-al treilea titlu consecutiv. Sub nici o forma nu-si permit sa rateze insa pozitia secunda a clasamentului, care, cel mai probabil, duce tot spre Liga Campionilor, competitie la care a participat in acest an si de pe urma careia a castigat peste 5 milioane de euro.

De partea cealalta, Poli s-a incalzit iarasi greu, ca si la precedenta descindere in Ghencea, din campionatul trecut, iar golul lui Gigel Bucur nu a mai putut schimba soarta meciului.

FILMUL JOCULUI. Pana in minutul 26, cand Thereau a deschis scorul, stelistii nu au avut nici o oportunitate clara de a marca, incercarile timide ale lui Ovidiu Petre, sut fara preluare, mult pe langa poarta (14) si Stelian Stancu, reluare de la 30 de metri, minge retinuta de Marius Popa, nefiind in masura sa creeze panica in tabara timisoreana. Din contra. Banatenii au avansat curajos in jumatatea adversa, numai ca Olah, in doua randuri, Gigel Coman si Plesan nu au avut tirul reglat. Un moment de neatentie al apararii lui Artimon a costat-o insa pe Poli, iar francezul Stelei din avanposturi a fructificat mingea trimisa in fata portii de Cristocea. "Ros-albastrii" au inchis apoi jocul perfect, iar oaspetii n-au mai reusit sa se apropie periculos de poarta lui Cernea. Mai mult, in ultimul minut al primei reprize, copilul de suflet al lui Olaroiu, Ovidiu Petre, de care Marian Iancu s-a debarasat fara regrete in vara, a marcat pentru 2-0 cu un sut splendid, din marginea careului, direct in vinclu. Cu opt minute inainte de final, Gigel Bucur a scapat singur cu Cernea si a readus-o pe Poli in joc, insa Vali Badea, in prelungiri, l-a depasit usor pe McKain si a pus capat partidei.

"Poli joaca fotbal ca in urma cu 30 de ani", a spus, dupa meci, presedintele LPF, Dumitru Dragomir. "Dinamo si Rapid sunt singurele noastre adversare, iar celor de la Poli si CFR Cluj nu le ramane decat sa se lupte pentru locul patru", a declarat Gigi Becali. Vicepresedintele timisorenilor, Emil Rosianu, a afirmat ca "din pacate, in meciurile importante, cu miza, nu contam, nu emitem pretentii".
×
Subiecte în articol: sport poli