x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Portughez in Ghencea

Steaua - Portughez in Ghencea

de Mihai Igirosanu    |    30 Ian 2006   •   00:00
Steaua - Portughez in Ghencea

Problemele postului de portar cu care Steaua s-a confruntat dupa plecarea bielorosului Vasili Hamutovski s-au rezolvat. Ros-albastrii l-au transferat pe portarul echipei portugheze Boavista Porto, Carlos Alberto Fernandes. Mihai IgiroSanu

Presedintele executiv al campioanei en-titre, Mihai Stoica, s-a deplasat in acest week-end in Portugalia, la Porto, unde a negociat cu conducerea clubului Boavista transferul portarului in varsta de 26 de ani, nascut in capitala statului Congo, Kinsasha.

CONTRACT. Discutiile s-au incheiat sambata seara, cand MM a obtinut acordul lusitanilor, care au acceptat sa-l cedeze pe Fernandes la Steaua. Portarul despre care presa din Portugalia a scris ca este cel mai in forma la aceasta ora va fi detinut in coproprietate de cele doua cluburi. El va semna un contract pe trei ani si jumatate cu gruparea din Ghencea si s-a alaturat, de aseara, lotului condus de Cosmin Olaroiu, in Cipru. "Am ajuns la cea mai buna echipa din Romania si sper sa castig titlul cu aceasta", a declarat Fernandes pentru cotidianul portughez O’Jogo.

ADIO. El s-a inteles cu presedintele executiv al Stelei dupa ce vineri seara aparase poarta Boavistei in meciul castigat cu 1-0 pe terenul celor de la Pacos Ferreira. "Boavista este echipa mea de suflet in Portugalia. Le doresc succes tuturor colegilor cu care am lucrat la aceasta echipa", a mai spus portarul care a mai fost dorit in aceasta iarna de Benfica Lisabona, Alemannia Aachen sau Recreativo Huelva.

AMICAL NEAMICAL CU ZENGA
Aseara, la Larnaca, Steaua a remizat, 1-1, cu echipa pregatita de fostul ei antrenor, Walter Zenga, Steaua Rosie Belgrad, lider in campionatul Serbiei. Radoi a deschis scorul in minutul 57, iar sarbii au egalat in minutul 83, prin Zigici. Cosmin Olaroiu a jucat cu M. Toma - Ogararu, Goian, Ghionea, Nesu (’46 P. Marin) - Nicolita, Radoi, Paraschiv (’74 Lovin), Bostina (’83 Fl. Dumitru) - Dica, Iacob (’83 Oprita). Meciul a fost unul plin de incidente. In prima repriza, capitanul Radoi a fost scuipat de un adversar, iar in final a avut loc o bataie in toata regula. In minutul 87, Nicolita a fost bruscat de Lukovici, care a primit imediat un pumn in figura de la Radoi. A urmat o incaierare generala, fiind nevoie de interventia antrenorilor. "Fotbalul nu inseamna numai imbratisari si mangaieri", a declarat Radoi. "Angajamentul celor doua echipe a fost mult peste nivelul unei partide obisnuite. Au fost multe orgolii pentru ca au jucat doua echipe bataioase", a spus si Olaroiu.

HEERENVEEN VINDE
Dupa ce l-a pierdut pe golgeterul Klaas Jan Huntelaar, viitoarea adversara a Stelei din "16-imile" Cupei UEFA, Heerenveen, va ramane si fara celalalt atacant titular, grecul Giorgios Samaras, care se va transfera in Premier League, la Manchester City. Englezii au platit 7,5 milioane de euro pentru jucatorul olandez. Pentru a acoperi golul ramas in ofensiva, conducatorii gruparii batave se afla in negocieri avansate cu clubul suedez Malmo FF pentru achizitionarea brazilianului Afonso Alves. Acesta a realizat un record impresionant in ultimul sezon, cand a marcat 26 de goluri din tot atatea meciuri disputate pentru Malmo.

2-2 CU VLADIVOSTOK
Sambata dupa-amiaza, la Larnaca, Steaua a terminat la egalitate, 2-2, meciul amical cu nou-promovata in prima liga din Rusia, Energia Vladivostok. Golurile ros-albastrilor au fost marcate de Andrei Cristea (’11) si de Bostina (’89), iar Cosmin Olaroiu a inceput cu urmatorul 11: Toma - D. Balan, Tudose, E. Baciu, P. Marin - Oprita, Lovin, Cristocea, Fl. Dumitru - Cristea, Dinita. In minutul 66, la scorul de 2-1 pentru rusi, Toma a parat un penalty, iar Lovin (’30), Cristea (’70) si Goian (’80) au primit cartonase rosii, fiind inlocuiti. Aseara, campionii au jucat cu echipa lui Walter Zenga, Steaua Rosie Belgrad.
×
Subiecte în articol: sport steaua