x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – RAPID 1-2: Samba lui Spadacio

STEAUA – RAPID 1-2: Samba lui Spadacio

de Mihai Igirosanu    |    16 Mai 2009   •   00:00
STEAUA – RAPID 1-2: Samba lui Spadacio
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Gazeta Sporturilor/Intact images

Atacantul brazilian al giuleştenilor a tranşat un meci în care miza era biletul pentru Europa League. De partea cealaltă, roş-albaştrii riscă, după ani buni, să rămână în afara cupelor europene.



De şase ani nu mai reuşise Steaua să învingă Rapidul pe teren propriu. Spera să o facă aseară, mai ales pentru a salva un sezon negru. Dacă Liga Campionilor s-a dus, miza era locul de Europa League, la fel şi pentru adversara din Giuleşti.

"Ne mulţumim şi cu un punct", spunea înainte de meci antrenorul "vişiniilor", Viorel Hizo, contrazis însă de principalul acţionar, George Copos: "Mergem la victorie". Două echipe cu multe absenţe în lot au oferit o primă parte cu puţine faze de poartă, dar cu un ritm alert.

La reluare însă rapidiştii au dat primul semn: Spadacio a deschis scorul din mijlocul careului stelist. Nu au apucat însă să se bucure, acelaşi Kapetanos, omul fără de care gruparea din Ghencea era mult mai jos în clasament, dând o rază de speranţă celor 15.000 de fani ai Stelei.

Numai că fanii roş-albaştri nu au avut, încă o dată, motive de satisfacţie, acelaşi Spadacio dându-le lovitura de graţie, dar după o fază în care se afla în poziţie de ofsaid. "Demisia", s-a strigat la final, cu trimitere către antrenorul Marius Lăcătuş, care oricum va părăsi echipa la finalul campionatului.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost dezamăgit. "Steaua a ajuns de râs, iar asta este cel mai grav. Păi, ce salarii şi prime mai vor jucătorii? Mai întâi să-şi merite banii, să demonstreze în teren că sunt fotbalişti, dar ei vor aşa, la mişto să ia banii lui Gigi Becali? Nu mă gândeam că, la cât am investit, Steaua să ajungă pe locul şapte. Acum mai sunt trei etape, vom vedea ce va fi", a spus finanţatorul din Ghencea.

×
Subiecte în articol: sport