x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - RAPID / Ambitia patronilor

STEAUA - RAPID / Ambitia patronilor

12 Apr 2005   •   00:00

Dupa eternul derby cu Dinamo, Ghencea va fi astazi, de la ora 20:15, locul unei alte confruntari-soc. Cu patru puncte avans in fruntea Diviziei A, Steaua va primi replica Rapidului si un nou succes ar lamuri, in mare masura, soarta titlului de campioana.

  • de MIHAI IGIROSANU
  • SPORT
  • MIZA. Gigi Becali si George Copos sunt cand prieteni, cand dusmani. Stelistul, autointitulat "Ursul", a zis ca-l va tachina pe rapidist pana ce acesta va iesi din politica si va parasi postul de vicepremier
    Pe 8 august 2004, in Giulesti, intalnirea dintre Rapid si Steaua a avut, ca niciodata, un aer occidental. Patronii George Copos si Gigi Becali au stat unul langa altul la tribuna oficiala, schimband dese amabilitati si imbratisandu-se cordial dupa incheierea meciului, chiar daca Rapid a invins cu 2-1.

    INTORSATURA. Patrunderea lui Copos in sferele inalte ale politicului a deteriorat relatiile dintre patronii celor doua echipe. "Ce pretentii sa ai de la un om pentru care cel mai important lucru este schiatul? Daca ar fi dupa mine, in loc sa-i dau o pereche de schiuri, i-as face cadou o pereche de catuse. Asta merita. O sa vada lumea ce fals si ce ipocrit este, iar daca in Romania s-ar pedepsi viclenia, Copos ar fi condamnat pe viata", a declansat Becali atacul. "Eu nu vreau sa ma cobor la nivelul lui Becali. El si toti stelistii sunt niste oameni frustrati", a sunat raspunsul lui Copos.

    MOTIVE. Becali banuieste ca patronul giulestenilor ar fi cel care a directionat catre el desele controale financiare, acesta fiind si principalul motiv al ruperii armistitiului. Copos nici nu a primit invitatie la meci. "O sa-l trimit sa stea in galerie. Acolo a stat si in Cotroceni, de unde a dat ordin sa fiu eu injurat", a mai spus Becali.

    GALERII
    Masurile de securitate vor fi asigurate de 1.200 de jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes". Accesul spectatorilor in stadion va fi permis incepand cu ora 17:00, iar de la 14:00 comercializarea bauturilor alcoolice va fi suspendata in zona stadionului. Luni, liderii galeriilor echipelor Steaua si Dinamo, Gheorghe Mustata si Gheorghe Raducanu, au protestat fata de tratamentul preferential de care se bucura suporterii dinamovisti din partea fortelor de ordine.

    DECISIV
    Dupa ce dinamovistii s-au plans ca au fost primiti cu pietre si cu brichete in Ghencea, rapidistul Marius Maldarasanu se asteapta ca si giulestenii sa "beneficieze" de un tratament identic. "Este un meci intre doua rivale si e normal sa jucam pe viata si pe moarte. Are o incarcatura mare, pentru ca daca vor castiga, vor avea sanse mult mai mari la titlu. In cazul in care invingem noi, campionatul se va relansa. In proportie foarte mare, acest meci poate decide campioana", a spus Maldarasanu.

    INCREZATOR
    "Steaua face un pas foarte mare daca invinge, iar noua ne ramane apoi lupta pentru locul doi. E foarte important acest meci, pentru ca o victorie relanseaza campionatul, o remiza mentine deschisa lupta si ne da noua sperante ca putem obtine locul doi, care ne-ar permite o participare in Cupa UEFA", a spus Razvan Lucescu. Tehnicianul caracterizeaza Steaua drept o echipa pragmatica, dar spune ca prestatia din meciul cu FC National ii da sperante. "Jucatorii sunt obligati sa-si revina."
    ×
    Subiecte în articol: sport