x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua şi Dinamo - Cu porţile deschise

Steaua şi Dinamo - Cu porţile deschise

de Mihai Igirosanu    |    15 Dec 2007   •   00:00
Steaua şi Dinamo - Cu porţile deschise
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF a decis ieri ca Steaua şi Dinamo să joace cu spectatori următoarele trei etape şi a stabilit sancţiuni financiare mai mici decăt cele dictate de Comisia de Disciplină.

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF a decis ieri ca Steaua şi Dinamo să joace cu spectatori următoarele trei etape şi a stabilit sancţiuni financiare mai mici decăt cele dictate de Comisia de Disciplină.

Iniţial, Comisia de Disciplină stabilise ca ambele echipe să dispute următoarele trei meciuri de pe teren propriu cu porţile inchise, in urma incidentelor de la derby-ul din etapa a 16-a a Ligii 1, din Ghencea, disputat luna trecută şi căştigat de Steaua cu 1-0. Meciul a fost intrerupt de trei ori, in total aproximativ zece minute, din cauza incidentelor provocate de suporteri, care au aruncat cu fumigene şi torţe in teren. De asemenea, un conflict violent a existat şi in afara stadionului intre suporterii stelişti şi forţele de ordine.

MULŢUMIŢI. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Stelei, Valeriu Argăseală, s-a arătat incăntat de hotărărea forului federal. "In sfărşit, s-a făcut dreptate. Sunt bucuros cănd se judecă drept şi adevărul iese la suprafaţă. CAF a luat decizia inţeleaptă, corectă şi regulamentară." Directorul sportiv al lui Dinamo, Petre Buduru, a declarat, la răndul său, că "sentinţa dată de Comisia de Apel nu putea rămăne valabilă, deoarece trebuia aplicat articolul 137 din Regulamentul Disciplinar, şi nu articolul 138, după care s-a judecat". Comisia de Apel a FRF a decis in şedinţa de joi ca Steaua şi Dinamo să evolueze căte trei etape fără spectatori. Astfel, Dinamo trebuia să joace fără spectatori partidele cu Ceahlăul, din etapa a 20-a, cu Farul, din etapa a 22-a şi cu Poli Iaşi, din etapa a 24-a, toate fiind programate anul viitor. De asemenea, Steaua trebuia să evolueze cu porţile inchise in meciul cu Farul, programat duminică, in etapa 19-a, in cel cu CFR Cluj, din etapa a 21-a şi in cel cu Unirea Urziceni, din etapa a 23-a, ultimele două urmănd a se desfăşura anul viitor.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

Schimbare

In locul lui Ionuţ Mazilu, care nu va face deplasarea la Bistriţa, fiind accidentat, antrenorul feroviarilor, Mircea Rednic, l-a convocat pentru meciul cu Gloria pe golgeterul echipei satelit, Lucian Răduţă. Directorul tehnic al giuleştenilor, Nicolae Manea, se aşteaptă la o replică dărză din partea trupei lui Sabău. "In faţa Rapidului, toţi vor să arate că sunt buni. Aşa s-a intămplat cu UTA. Cu noi au murit pe teren, iar apoi au revenit la forma lor normală", a spus Manea.

Ambiţii

CFR Cluj l-a prezentat oficial ieri pe suedezul Mikael Dorsin, pe care l-a achiziţionat in urmă cu o lună şi jumătate de la echipa norvegiană Rosenborg Trondheim. "Am fost puţin surprins cănd am auzit de oferta CFR-ului, dar am luat cea mai bună decizie transferăndu-mă aici", a spus fundaşul stănga. Altfel, argentinianul Fabbiani are numai cuvinte de laudă la adresa lui Poli Timişoara, cu care clujenii se vor intălni duminică. "Imi place cum joacă, cum stă in teren. Este o echipă puternică şi vom avea mult de muncă pentru a o bate", a spus "Căpcăunul". Aflat incă in stare de suspendare după ce a agresat fizic un arbitru de linie, Ionel Ganea le va ţine pumnii strănşi colegilor săi. "Trebuie neapărat să căştigăm meciul cu CFR, fiindcă altfel ne indepărtăm de echipele cu care ne luptăm pentru un loc in Cupa UEFA", a spus atacantul bănăţenilor.

×
Subiecte în articol: sport etapa