x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - TSKA SOFIA 2-1 / Datoria lui Dica

STEAUA - TSKA SOFIA 2-1 / Datoria lui Dica

17 Sep 2004   •   00:00
STEAUA  -  TSKA SOFIA 2-1 / Datoria lui Dica

Dupa ce a ratat un penalty si victoria echipei sale in prelungirile meciului de la Pitesti, Nicolae Dica s-a revansat aseara, inscriind golul care ii creste Stelei sansele de calificare in grupele Cupei UEFA.

FLORIN GONGU - Ghencea

Cu toate ca a invins in aceasta prima mansa, trupei lui Zenga nu ii va fi usor sa treaca de bulgarii de la TSKA Sofia.

SANSE. Peste doua saptamani, la Sofia, stelistii vor fi nevoiti sa apere acest rezultat in fata unei foarte puternice echipe bulgare, la care impresioneaza linia de mijloc, rapida si laborioasa. De asemenea, ros-albastrii vor avea de suportat si presiunea publicului, suporterii bulgari fiind prezenti in numar mare si la meciul de aseara.

MECI. Steaua a inceput mai bine si a deschis scorul devreme, dupa o actiune personala a lui Neaga. Treptat insa, bulgarii si-au aratat coltii pe contraatac. La una dintre aceste faze, Ianev l-a evitat usor pe Ogararu si a sutat cu pamantul, Hamutovski ratand interventia. Pana la pauza, ros-albastrii au mai avut o ocazie imensa, dar balonul trimis cu capul de Paraschiv a lovit bara si apoi s-a plimbat pe linia portii, inainte de a fi respins de fundasii bulgari. Stelistii au dominat partea secunda, profitand si de retragerea in aparare a bulgarilor, dar nu si-au creat mari ocazii pana in minutul 79, cand Florentin Dumitru a surprins cu o centrare defensiva gazdelor, iar Dica a inscris cu capul pe langa Ivanov, iesit neinspirat.

INCIDENTE. Desi a intrat pe teren abia in prelungiri, Bostina a primit un cartonas rosu inca din minutul 60, cand efectua incalzirea. Mijlocasul a fost sanctionat pentru ca a patruns in teren si a stopat un balon despre care crezuse ca a iesit in corner, desi arbitrul nu fluierase. Prezenti in numar mare in Ghencea, aproximativ 2.500, suporterii bulgari au reactionat violent dupa ambele goluri ale Stelei, incepand sa rupa scaunele din sectorul unde erau cazati. Fortele de ordine au intervenit in forta, un fan al oaspetilor fiind retinut. Bulgarii au strigat "tiganii-tiganii", dar la final s-au impacat cu suporterii stelisti.

PRONOSTIC

"Dupa acest rezultat, Steaua este favorita. La Sofia, bulgarii vor fi nevoiti sa atace si sa se descopere, iar asta le va conveni de minune jucatorilor nostri, care se descurca foarte bine pe contraatac. Nu cred ca Steaua se va multumi sa joace la 0-0 la Sofia. De cand stiu eu, Steaua nu a jucat niciodata la rezultat, ci numai la victorie" - Mihai Stoichita, fost antrenor Steaua

SPERANTE

"Nu ne facem iluzii ca ne va fi usor in retur, chiar daca vom evolua pe teren propriu, pentru ca Steaua este o echipa foarte puternica. Dar deocamdata ne-a invins doar intr-o repriza, acum urmeaza a doua. Poate daca am fi pierdut cu 3-1 nu am mai fi avut nici o speranta la calificare. Insa la acest scor totul se poate intampla in retur" - Ferario Spasov, antrenor TSKA Sofia

MERITAT

"In repriza secunda am avut jocul in mana, am avut numeroase ocazii mari, asa ca zic ca am meritat sa invingem. La Sofia va fi un meci foarte important, intre doua echipe care au aratat azi ca joaca foarte ofensiv. Chiar daca plecam cu un avantaj, nu ne va fi usor in retur. In Cupa UEFA, nici un meci nu poate fi considerat lejer" - Walter Zenga, antrenor Steaua

PARTIZAN - DINAMO 3-1 / Visuri frumoase pret de o repriza

Pentru Dinamo era meciul toamnei. Dupa atatea rateuri in campionat, "cainii" au plecat la Belgrad cu dorinta de a sterge impresiile negative. Au reusit timp de o repriza sa dea sperante, insa, din nou, defensiva infantila a tradat campioana.

SANSA. In infernul belgradean, campioana Romaniei a inceput calm. A jucat la asteptare si a punctat pe contraatac. Numai ca s-a vazut limpede forma slaba a lui Claudiu Niculescu, astfel ca tot greul a cazut pe umerii golgheterului Ionel Danciulescu. Acesta si-a facut datoria si a deschis scorul, dupa care sansa a trecut in tabara "alb-rosie". Mai intai Cirkovici a sutat in bara, apoi portarul Gaev a parat penalty-ul executat de Tomici, dar acordat mult prea usor de "centralul" Fisker.

COSMAR. Asa cum si-au obisnuit suporterii in acest sezon, dinamovistii au clacat atunci cand viata le era dulce: doua goluri primite in interval de doua minute, ambele pe greseli defensive! Tomici si Boya au profitat de infantilismul lui Galamaz, Iordache si Alistar si meciul s-a intors in favoarea "plavilor". Dinamo a sperat numai pe contraatac, dar gazdele au facut 3-1 prin Brnovici. Scorul final a taiat din sperantele "cainilor" la grupele Cupei UEFA. "Ce e in sufletul meu numai eu stiu. Partizan a luat o optiune serioasa la calificare, dar cred ca diferenta putea fi mai mica daca nu luam doua goluri atat de repede", au fost cuvintele spuse de Ioan Andone.

RECIPROCITATE

Hotelul Hyatt, de 5 stele, este cel mai bine cotat din Belgrad. Aici au ales sa stea dinamovistii, in conditiile in care pretul unei camere sare de 200 de euro. Insa totul este suportat de catre Partizan. Aceasta a fost intelegerea cu oficialii dinamovisti, care, in vederea returului de peste doua saptamani, au rezervat, la reciprocitate, camere la Hotelul InterContinental pentru delegatia lui Partizan.
×
Subiecte în articol: sport steaua sofia