x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - TSKA SOFIA 2-1 / Se intrevede Europa

STEAUA - TSKA SOFIA 2-1 / Se intrevede Europa

18 Sep 2004   •   00:00

O executie geniala a lui Rica Neaga, o gafa a lui Hamutovski si o reusita venita parca de nicaieri a lui Dica au fost punctele de reper ale unei victorii scurte a Stelei, dar care poate duce trupa lui Zenga in grupele Cupei UEFA.

FLORIN GONGU, MIHAI IGIROSANU

Steaua a inceput perfect, capitanul Neaga deschizand scorul dupa o actiune personala de efect. Mecanismul ros-albastru parea sa nu aiba fisuri. A fost nevoie de un gol primit pe coltul scurt de ezitantul Hamutovski pentru ca masinaria sa se gripeze. Golul salvator a venit in urma unei faze derulate rapid, dominata de inspiratia lui Neaga.

REPROSURI. "Sunt dezamagit pentru ca ma asteptam sa castigam la doua, trei goluri diferenta. Bulgarii au avut un sut pe poarta si au marcat. A fost golul lui Hamutovski. Eu cred ca golul lor nu va cantari la calificare, pentru ca TSKA nu este o echipa care sa invinga Steaua", a spus dupa meci Gigi Becali. Antrenorul Walter Zenga a evitat elegant sa faca vreo referire la golul prea usor primit de internationalul din Belarus. "Nu vorbesc niciodata despre un singur jucator", a declarat italianul.

SANSE. Dupa meci, tabara stelista afisa un optimism rezervat. "Va fi un meci foarte frumos la Sofia. Am primit gol acasa si trebuie sa incercam sa inscriem la Sofia. Steaua nu se apara, ataca mereu. Am luat gol, asta este. Era mai bine sa se fi terminat 1-0 in loc de 2-1", a declarat Walter Zenga. In schimb, daca antrenorul bulgarilor, Ferario Spasov, a fost mai degraba diplomat, mijlocasul dreapta, Emil Gargorov, a parut foarte optimist: "Sansa este acum de partea noastra. Cred ca la Sofia atuul nostru este ca aveti fundasi destul de lenti si de inflexibili".

PRECAUTIE

"Speram ca golul inscris ne va fi folositor in retur. Nu ne facem iluzii ca ne va fi usor. La 3-1 pentru Steaua, ar fi fost foarte greu sa ne mai gandim la calificare" - Ferario Spasov, antrenor TSKA Sofia

MULTUMIRE

"E bine ca am castigat si speram sa facem un meci bun si la Sofia. Le multumesc suporterilor pentru atmosfera fantastica pe care au creat-o. Avem nevoie de ei si duminica, pentru ca ne asteapta un meci foarte greu in campionat cu Farul" - Adrian Neaga

SANSE

"Ma bucur ca am reusit sa marchez, insa lucrul cel mai important este victoria. Dupa acest scor avem sanse 60% de calificare. Ne asteapta viata grea la Sofia, dar mergem sa ne jucam sansa" - Nicolae Dica

CREDINTA

"2-1 este un rezultat periculos, dar consider ca Steaua poate merge mai departe. Din pacate, golul inscris de bulgari le creeaza un avantaj. Daca Steaua forta, dupa marcarea primului gol, cred ca puteau sa-l inscrie si pe al doilea in prima repriza" - Anghel Iordanescu

STEAUA RISCA SANCTIUNE

In minutul 68 al intalnirii, mijlocasul Hristo Ianev a fost lovit de un obiect aruncat de la tribuna "0". Incidentul a fost consemnat in raport de catre observatorul UEFA, care a urmarit partida de la masa presei. De asemenea, spre finalul jocului, intr-un moment in care jocul era intrerupt, din tribuna a fost aruncata pe teren o sticla goala. Un jucator bulgar a vrut sa o inmaneze arbitrului, insa Rica Neaga a luat-o, simuland ca bea din ea, dupa care a scos-o din teren. Referitor la acest lucru, Zenga a spus: "In teren se mai intampla si lucruri urate. Nu-mi place deloc, imi pare rau si ii cer scuze lui Ianev pentru ce s-a intamplat".

VIP-URI LA "OFICIALA"

Fostul antrenorul al Stelei, Mihai Stoichita, un cunoscator al fotbalului bulgar dupa ce a pregatit acum un an pe Litex Loveci, a comentat meciul pentru Antena 1. El a spus: "In prima parte, jocul nostru a suferit. Le-am dat posibilitatea unei posesii prelungite, insa in a doua repriza ne-am revenit si apararea noastra avansata ne-a dat posibilitatea sa ajungem mai des la poarta. Pacat ca nu am reusit sa inscriem mai mult insa dupa rezultat, Steaua este favorita la calificare". De precizat ca Dumitru Sechelariu a urmarit partida din loja lui Gigi Becali, Radoi de pe banca de rezerve, iar Rachita de la masa presei. La meci a asistat si Victor Becali, care a apreciat ca "Scorul corect ar fi fost 3-1 pentru Steaua, dar ca echipa romana poate sa inscrie la Sofia. Diferenta dintre fotbalul romanesc si cel bulgar nu mai este ca in urma cu cativa ani".

GALERII INFRATITE, DAR RELE

La inceputul jocului, suporterii romani si bulgari s-au adunat la centrul terenului, au fluturat steagurile celor doua cluburi, s-au imbratisat si au schimbat amabilitati. De asemenea, galeria Stelei a afisat doua bannere sugestive: "Ultrasii Stelei ii saluta pe fanii lui TSKA. Bine ati venit!" si "Prieteni pentru totdeauna". Raspunsul bulgarilor a fost prompt: "Un meci nu poate strica prietenia noastra". In timpul meciului insa inflamati si de ostilitatile din teren, intre fani s-au iscat multe animozitati. Bulgarii au scandat: "Tiganii! Tiganii!" si "Dinamo! Dinamo!", in vreme ce stelistii au strigat numele rivalei celor de la TSKA, Levski Sofia.

La final, cele doua grupuri s-au aplaudat reciproc, atmosfera redevenind una cordiala. Meciul s-a soldat si cu cinci arestari in tabara fanilor bulgari, imediat dupa ce Steaua a deschis scorul.
×
Subiecte în articol: sport steaua meci sofia