x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua – Unirea 1-0 : Începe cursa de urmărire

Steaua – Unirea 1-0 : Începe cursa de urmărire

de Mihai Igirosanu    |    18 Mar 2008   •   00:00
Steaua – Unirea 1-0 : Începe cursa de urmărire
Sursa foto: rpressport/

Francezul de doar 20 de ani Habib Habibou a marcat golul prin care a adus în extaz 22.000 de suporteri şi a urcat Steaua pe un loc de Liga Campionilor.



Francezul de doar 20 de ani Habib Habibou a marcat golul prin care a adus în extaz 22.000 de suporteri şi a urcat Steaua pe un loc de Liga Campionilor.


Dincolo de debutul senzaţional al lui Habibou în Ghencea, meciul de duminică seară a fost stricat de centralul Ionel Ivan, care a comis trei erori majore. În prima repriză nu a acordat un penalty în favoarea Stelei, iar în partea secundă a închis ochii la un henţ comis în careu de polonezul Golanski şi a validat golul roş-albaştrilor, deşi acesta fusese precedat de un fault al lui Dică asupra portarului Stelea.


ANALIZĂ. “Poate am dominat jocul, dar a fost destul de greu, nu am avut o clarviziune. Executăm bine loviturile libere şi oricând te poţi aştepta la o execuţie care să te facă fericit. Mi-aş dori să câştigăm până la final toate meciurile din faze fixe. Am auzit comentarii, cum că Steaua joacă prost şi are noroc. Dacă aşa prost cum jucăm ne creăm 3-4 ocazii, dăm gol şi câştigăm meciuri, atunci când vom juca foarte bine va fi vai de capul adversarilor. Faptul că suporterii ne-au fost alături, mai ales în momentele delicate, ne-a purtat spre victorie. Dacă rezultatele vor fi bune, vom juca mereu cu casa închisă”, a declarat după meci antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş.


Continuitate

“Valoarea individuală a făcut diferenţa, mai ales la gol. Victoria ne aduce pe locul doi şi ne menţine în lupta pentru titlu, alături de CFR Cluj. E bine că am ştiut să profităm de paşii greşiţi ai adversarilor. Avem nevoie de continuitate pentru a avea linişte şi rezultate.”
Marius Lăcătuş, antrenor Steaua


Rapid

Antrenorul Marius Lăcătuş este deja cu gândul la derby-ul de joi, din Giuleşti, cu Rapid. “Pentru mine, meciul cu Rapid nu e un derby, poate doar de clasament. Dacă îl demit eu pe Rednic? Doamne fereşte! Până acum, eu aveam sabia deasupra capului, scaunul se clătina. S-a mutat presiunea. Sunt prieten cu cei cu care am jucat, nu mi-aş dori să fiu în pielea cuiva aflat într-o situaţie defavorabilă. Îmi doresc victoria, dar nu cred că aceasta poate duce direct la demiterea lui Rednic”, a spus tehnicianul roş-albaştrilor.

Analiza lui Dan Petrescu

La rândul său, antrenorul Unirii, Dan Petrescu, a spus: “Din respect pentru Steaua şi suporterii ei, nu discut despre arbitraj. Dacă eram mai curajoşi puteam obţine toate cele trei puncte. Anul trecut câştigam toate meciurile pe final, acum nu ne mai iese. Steaua are jucători extraordinari, iar la fazele fixe e cea mai bună echipă din ţară, Dică şi Mendoza execută excelent. Îi doresc baftă lui Lăcătuş şi mi-aş dori ca Steaua să ajungă mai sus ca toate celelalte echipe.”

×
Subiecte în articol: sport steaua