x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - VILLAREAL / Sa gauriti Submarinul!

STEAUA - VILLAREAL / Sa gauriti Submarinul!

09 Mar 2005   •   00:00
STEAUA  -  VILLAREAL / Sa gauriti Submarinul!

In aceasta seara, de la ora 20:00, stadionul din Ghencea va gazdui o confruntare la care putini se asteptau. Steaua si Villareal vor da prima batalie pentru accederea intre primele opt echipe ale Cupei UEFA. Meciul va fi transmis in direct pe TVR 1.

MIHAI IGIROSANU

ASA SA FITI SI DESEARA. La finele meciului cu Valencia, stelistii si-au savurat succesul alaturi de suporteri
Fara vedetele Juan Roman Riquelme (suspendat) si Diego Forlan (fara drept de joc), Villareal nu are numele Valenciei, insa vine in fief-ul Stelei aureolata de un 3-0 asupra "extraterestrilor" de la Barcelona si se afla printre cele mai in forma echipe din Primera Division.

LINISTE. In Ghencea, pregatirile pentru jocul cu "Submarinul Galben" se desfasoara in liniste. "Nu suntem nervosi si nici grabiti. Am avut tot timpul pana la ora jocului sa facem tot ce depinde de noi pentru a reusi un meci bun. Avem o idee despre spanioli si speram sa fie cea corecta", a declarat antrenorul Walter Zenga. Gazonul se prezenta ieri in conditii mult mai bune fata de meciul contra Valenciei, dar asta si din cauza timpului frumos. "Am inteles ca va ninge sau va mai si ploua, dar asta . Terenul este acelasi pentru ambele echipe", a completat tehnicianul italian, care l-a pastrat in lot si pe atacantul Cristian Ciocoiu, care fusese declarat liber de contract.

SPERANTE. Unul dintre jucatorii esentiali in angrenajul Stelei va fi, din nou, atacantul Daniel Oprita, al carui travaliu pigmentat cu dese executii-surpriza e deja cunoscut in Spania. "Avem sanse mai mici decat spaniolii, ei sunt favoriti, dar sper ca la final noi sa fim fericiti. Si cu Valencia a fost la fel, iar pana la urma noi ne-am impus". Mijlocasul Nicolae Dica are si el un rol bine determinat in schema gandita de Walter Zenga. "Sper intr-un rezultat bun, eu spun ca sansele sunt de 50% pentru ambele echipe. Meciul pleaca de la 0-0", a declarat ex-pitesteanul Stelei.

CARACTERIZARE

"Villarreal este o echipa tehnica, smechera, care joaca un fotbal foarte frumos. Nu va fi usor sa-i invingem, dar cred ca nici pentru ei nu va fi" - Walter Zenga, antrenor Steaua

OBIECTIV

"Primul nostru obiectiv este sa marcam. Am venit sa castigam, dar nici un egal nu ar fi un rezultat rau. Oprita este cel mai periculos jucator al Stelei" - Manuel Pellegrini, antrenor Villarreal

SECURITATE
Masurile de securitate la meciul din aceasta seara vor fi asigurate de 1.050 de jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes". Comercializarea bauturilor alcoolice in zona se va opri la ora 16:00, iar accesul spectatorilor pe stadion se va face incepand cu ora 17:00, pe baza de bilete, legitimatii si invitatii emise de FC Steaua, neexistand gratuitati. Este interzis accesul in incinta stadionului cu obiecte contondente, petarde, fumigene, artificii, substante iritant-lacrimogene, bauturi alcoolice, bannere cu continut obscen, incitator la violenta, rasist sau xenofob si a persoanele aflate sub influenta alcoolului.

S-AU ANTRENAT PE TERENUL 6
Adversara Stelei din "optimile" Cupei UEFA a efectuat aseara antrenamentul oficial pe terenul 6 al Complexului din Ghencea, oficialii celor doua grupari cazand de comun acord in acest sens. "Terenul principal arata la fel de prost ca inaintea meciului cu Valencia. Nu se putea intra pe el", a declarat antrenorul "ros-albastrilor", Walter Zenga. Italianul a continuat, referitor la jocul de astazi: "Villarreal este o echipa de frunte in Spania la ora actuala. Si pana acum a jucat fara vedetele Riquelme si Forlan, dar au in schimb alte valori pe masura, cum ar fi Jose Mari si Gueire. Suntem pregatiti si stim ce avem de facut. Le-am spus elevilor mei ca au o responsabilitate mai mare ca la meciurile cu Valencia si sa nu uite ca mai exista si partida retur". La randul sau, tehnicianul spaniolilor, Manuel Pellegrini, destul de rezervat si cu nasul pe sus, ca aproape intreaga delegatie a lui Villarreal, a declarat: "Am fost surprins ca Valencia a invins doar cu 2-0, fiind o echipa puternica. Sper sa rezolvam cat mai repede meciul si sa transam calificarea inca de la Bucuresti".

CHELSEA CONTINUA CURSA
Barcelonei nu i-a folosit faptul ca e considerata de multi cea mai frumoasa echipa din lume. Catalanii au fost trimisi acasa, iar Chelsea, despre care Johann Cruyff spunea ca trebuie eliminata pentru binele fotbalului, va merge in sferturi. Ceea ce s-a intamplat pe "Samford Bridge" cu greu poate fi rezumat in cateva cuvinte. Dupa 19 minute de joc, echipa "urata" a lui Jose Mourinho conducea cu 3-0 si avea in buzunar biletele pentru turul urmator. Pana la pauza, scorul devenise 3-2 si era randul Barcelonei sa se bucure de calificare. Verdictul nu s-a dat dupa vreun numar de magie, ci la finalul unei faze controversate. Terry a inscris golul decisiv, in timp ce portarul catalanilor, Victor Valdes, era incomodat de Ricardo Carvalho. Collina a hotarat ca totul a fost corect. Centralul italian n-a scapat totusi de furia presei spaniole. "Barca a platit pentru greselile jucatorilor si pentru cea a lui Collina", a scris cotidianul Sport. De partea cealalta, Jose Mourinho si-a savurat succesul: "Nici dupa castigarea Ligii Campionilor cu Porto nu m-am bucurat atat".
×
Subiecte în articol: sport