x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Vine Protasov?

Steaua - Vine Protasov?

de Mihai Igirosanu    |    17 Iun 2005   •   00:00
Steaua - Vine Protasov?

Oleg Protasov ar putea fi noul antrenor al Stelei. Mihai Stoica pleaca astazi la Kiev pentru a negocia cu el.

Daca variantele interne au devenit, practic, inexistente, conducerea Stelei intentioneaza sa aduca in Ghencea un celebru antrenor strain. Numele vizat de ros-albastrii este cel al fostului mare internationale ex-sovietic Oleg Protasov.

Dintr-o lista care continea patru nume de tehnicieni, liderii noii campioane a Romaniei l-au ales pe ucraineanul Oleg Protasov (41 de ani), cel care ultima oara a antrenat cunoscuta echipa elena Olympiakos Pireu, pe care a condus-o si in Liga Campionilor.

IDEE. La fel ca si anul trecut, tot presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, a fost cel care a propus numele noului tehnician. Oficialul stelist a luat legatura cu fostul decar al defunctei URSS printr-o cunostiinta comuna, care se ocupa de interesele lui Protasov. Acesta urmeaza sa soseasca zilele acestea la Bucuresti pentru a negocia termenii contractului pe care il va semna cu Steaua. In principiu, Protasov s-a aratat multumit de oferta initiala a ros-albastrilor. Conform unor surse apropiate gruparii din Ghencea, el va semna o intelegere pe un an si jumatate, cu drept de prelungire pentru inca un sezon, salariul urmand a fi in jur de 250.000-300.000 de dolari.

CARIERA. Oleg Protasov a fost unul dintre jucatorii preferati ai raposa-tului Valeri Lobanovski, antrenorul marii echipe a URSS de la finele anilor ’80. A acumulat 68 de selectii pentru defuncta URSS si una singura pentru reprezentativa tarii sale natale, Ucraina. La 9 iunie 1990, la Campionatul Mondial din Italia, Oleg Protasov a facut parte din echipa URSS-ului invinsa cu 2-0 de Romania, la Bari, prin "dubla" lui Marius Lacatus. In meciul de atunci, posibilul nou antrenor al Stelei a evoluat alaturi de alte mari glorii ca Dasaev, Kuznetov, Aleinikov, Litovcenko, Zavarov sau Doborovolski. In alta ordine de idei, fostul antrenor al Stelei Walter Zenga, care se afla in tratative cu Chievo Verona, a intrat in discutii si cu clubul englez din liga secunda Derby County.

×
Subiecte în articol: sport protasov