x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua- Zaglebie 2-1/ "Regele" a mutat pentru Ligă

Steaua- Zaglebie 2-1/ "Regele" a mutat pentru Ligă

de Jurnalul National    |    09 Aug 2007   •   00:00
Steaua- Zaglebie 2-1/ "Regele" a mutat pentru Ligă
Sursa foto: Marin Raica/

Nu a fost aşa cum şi-a dorit Mirel Rădoi, anume ca echipa să joace ofensiv. Căpitanul stelist a fost contrat de Gigi Becali: "Mirel vorbeşte prostii. Steaua trebuie să se apere", a spus patronul, la adăpostul acelui 1-0 din tur. Iar antrenorul Gică Hagi s-a conformat.

• Bilete de zece ori mai scumpe • 20.000 de oameni, de la agonie la extaz • "Am vorbit cu Dumnezeu!"


Tehnicianul stelist a inceput prudent, a fost condus, a trecut prin mari emoţii, dar a avut inspiraţia de a miza in final pe necunoscutul Zaharia, care i-a redat liniştea

Au marcat: Nicoliţă (’38), Zaharia (’81) / Stasiak (’29)

Stadion: "Steaua"

Spectatori: 20.000

Arbitri: M. Clattenburg 7 - Ph. Sharp 7, R. West 7 (toţi din Anglia)

Nu a fost aşa cum şi-a dorit Mirel Rădoi, anume ca echipa să joace ofensiv. Căpitanul stelist a fost contrat de Gigi Becali: "Mirel vorbeşte prostii. Steaua trebuie să se apere", a spus patronul, la adăpostul acelui 1-0 din tur. Iar antrenorul Gică Hagi s-a conformat.

PRUDENŢĂ. A fost şi ghinionul ca Dorin Goian să anunţe "forfait" din cauza unor probleme la spate, iar tehnicianul a mutat, lăngă Lovin, cu un alt inchizător, Ovidiu Petre. Venită in Ghencea fără a avea nimic de pierdut, Zaglebie a evoluat curajos, in timp ce roş-albaştrii au răspuns cu prudenţă. Teama Stelei a fost taxată de Stasiak (’29), care a profitat de o greşeală a portarului Zapata, spectatorii simţind pe moment fantoma lui Carlos deasupra arenei. Steliştii au replicat timid, dar golul a venit cu şansă, la lovitura liberă de la 20 de metri lateral dreapta executată de Bănel Nicoliţă (’38).

INSPIRAŢIE. Partea secundă nu a adus nimic nou in jocul vicecampioanei Romăniei. Tot polonezii au fost mai periculoşi, Neaga răspunzănd doar cu un lob pe transversală. Zapata şi-a mai spălat din păcate prin două intervenţii in care şi-a salvat echipa de la primirea unui alt gol. Steaua suferea şi număra minutele pănă la final, dar Hagi a avut inspiraţia de a-l introduce in teren pe Zaharia, ex-bistriţeanul reluănd in plasă un balon respins de Vaclavik la şutul lui Ov. Petre (’81). 2-1 şi, in ciuda suferinţei, se văd grupele Ligii Campionilor.

ECHIPELE:

Steaua: Zapata 6 - Golanski 6, M. Rădoi 6, I. Rada 7, P. Marin 6 - Nicoliţă 8, Lovin 7, Ov. Petre 7, M. Croitoru 5 (’71 Bădoi 6) - N. Dică 5, Neaga 6 (’79 Zaharia 8). Antrenor: Gheorghe Hagi

Zaglebie Lubin: Vaclavik 5 -

G. Bartczak 6, Stasiak 7, Arboleda 5, Tiago Gomes 5 - Lobodzinski 5, Iwanski 6, M. Bartczak 6, Golinski 6 - Pietron 5 (’72 Kolendowicz 5), Chalbinski 5 (’58 Wlodarczik, ’72 Rui Miguel 5). Antrenor: Czeslaw Michniewicz

BATE a remizat acasă

Invingătoare in urmă cu o săptămănă chiar pe terenul lui Hafnarfjordur, scor 3-1,

BATE Borisov şi-a menajat aseară forţele in vederea "dublei" cu Steaua. Campioana Belarusului a incheiat astfel nedecis manşa secundă, scor 1-1, pe care insă o putea chiar pierde, BATE inscriind golul egalizator in ultimul minut de joc, prin Platonov.

Pentru islandezi a marcat Gudmundsson (’33). Ambele echipe au terminat jocul cu un om mai puţin pe teren, Rodionov de la gazde, care va rata disputele cu Steaua, şi Helgason, de la gruparea islandeză, fiind eliminaţi in minutul 41.

Turnicheţii n-au funcţionat

Conducătorii grupării din Ghencea intenţionau să inaugureze aseară sistemul electronic de acces montat la stadion, insă acest lucru nu a mai fost posibil, din cauza faptului că turnicheţii nu au fost cuplaţi la server. "Existau probleme la citirea biletului pe turnichet şi, pentru a nu ingreuna accesul pe stadion, am decis ca intrarea spectatorilor să se facă ca şi pănă acum, prin ruperea biletului", a declarat preşedintele CA al Stelei, Valeriu Argăseală. Spectatorii au intrat pe stadion cu 30 de minute intărziere faţă de ora anunţată iniţial, iar la casele stadionului a fost imbulzeală.

×
Subiecte în articol: sport steaua