x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - ZAGLEBIE / Pas decisiv spre grupele Ligii

STEAUA - ZAGLEBIE / Pas decisiv spre grupele Ligii

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    08 Aug 2007   •   00:00
STEAUA  -  ZAGLEBIE / Pas decisiv spre grupele Ligii
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

După victoria de acum o săptămănă, 1-0 la Lubin, Steaua trebuie să finalizeze azi calificarea in turul 3 preliminar, unde ar putea da piept cu Bate Borisov. Polonezii au venit la Bucureşti hotărăţi să invingă. Meciul va incepe la ora 20:30 şi va fi transmis in direct de Pro TV. Gică Hagi a făcut un apel la prudenţă şi la inteligenţă, astfel incăt calificarea să fie obţinută. Fanii Stelei au anunţat că vor susţine echipa, dar că il vor ignora pe patron.
• Ochiroşii a revenit la antrenamente • Zaglebie Lubin - Au venit să căştige

Atenţie la neatenţie

Trupa lui Gică Hagi poate face in această seară, de la ora 20:45, un pas uriaş către o a doua prezenţă consecutivă in grupele Ligii Campionilor. Pentru "dubla" cu BATE Borisov, din turul 3 preliminar, Steaua trebuie să gestioneze acel 1-0 de la Lubin.

In ciuda optimismului general, alimentat şi de patronul Gigi Becali, atăt antrenorul, căt şi căpitanul Mirel Rădoi au avertizat in repetate rănduri că revanşa contra campioanei Poloniei nu reprezintă deloc o simplă formalitate. După infrăngerea de pe teren propriu, Zaglebie Lubin nu va avea ce pierde in această seară, in Ghencea, iar acesta ar putea constitui un avantaj destul de important.

PRUDENŢĂ. "Imi este foarte frică de acest meci. Chiar dacă nu au individualităţi, polonezii reprezintă un adversar foarte bine organizat şi muncitor. Nu avem nici un rezultat prea consistent de apărat. Vom avea nevoie şi de sprijinul suporterilor, pe care ii aşteptăm in număr căt mai mare pe stadion", a prefaţat meciul căpitanul Rădoi. La răndul său, Hagi nici nu a vrut să audă de foarte posibila confruntare cu bieloruşii de la BATE Borisov, din turul 3 preliminar. "Mai avem o repriză cu Zaglebie Lubin şi ne-am convins că este o echipă puternică, bine organizată. Nimeni nu se găndeşte la meciul următor."

INTERES. Chiar dacă noul sistem de acces este unul complicat, iar vănzarea biletelor decurge greu, suporterii Stelei par să răspundă pozitiv apelului lansat de căpitanul Rădoi. Luni şi ieri, mii de fani au luat cu asalt casele de bilete din faţa arenei, iar conducătorii stelişti se aşteaptă la epuizarea celor 25.000 de tichete tipărite pentru returul cu Zaglebie. La ora meciului e posibil să plouă. In privinţa primului "11", faţă de prima manşă, singura modificare găndită de antrenorul Gică Hagi va fi titularizarea portarului columbian Robinson Zapata "Rufay" in locul lui Cornel Cernea. Chiar dacă n-a evoluat la Constanţa, fiind suspendat, Rică Neaga va reveni in echipa de bază, Hagi considerănd că el este un jucător rapid, care ar putea fi mult mai periculos pentru defensiva greoaie a polonezilor.

Gigi, reclamat

Preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, a declarat ieri că a sesizat Comisia de Disciplină in cazul finanţatorului stelist Gigi Becali, care l-a acuzat că face delegările la

cererea lui Cristi Borcea şi că a căştigat un milion de euro din fotbal. "Nu poate fi nimic adevărat. Poate dacă vorbea de alte sume era credibil. Se creează presiune asupra arbitrilor cu astfel de acuze. Dacă avea informaţii, de ce nu a vorbit anul trecut, cănd mă ocupam de delegări şi o face acum, cănd de delegări se ocupă Ionuţ Lu-pescu?", a spus oficialul. Şeful CCA a mai precizat că, in conformitate cu regulamentul disciplinar al FIFA, Comisia de Disciplină nu avea dreptul să anuleze urmările cartonaşelor roşii primite de Rusmir şi Vranjkovici in partida

Steaua - Ceahlăul din prima etapă: "Nu am trimis nici o adresă la LPF referitor la

meciurile respective. In regulamentul FIFA se menţionează clar situaţiile in care un jucător poate fi absolvit de urmări: doar cănd primeşte cartonaş roşu in locul unui alt coleg".

BATE, in turul 3

Tot in această seară va fi cunoscută oficial şi echipa pe care Steaua o va intălni in cazul in care va obţine calificarea in turul 3 preliminar. După ce s-a impus cu 3-1 in deplasare, campioana Belarusului, BATE Borisov, pleacă din postura de favorită clară in faţa islandezilor de la FH Hafnarfjordur. Partida va incepe la ora 19:00 şi va avea loc pe Stadionul Gradski din Borisov, arenă care poate găzdui maximum 5.000 de spectatori. Oraşul in care, mai mult ca sigur, Steaua se va deplasa pentru "dubla" de calificare in grupele Ligii Campionilor este unul micuţ, situat la 50 km de capitala Minsk, acolo unde va fi şi cazată delegaţia "roş-albaştrilor". O mare problemă o ridică deplasarea reprezentanţilor mass-media, care vor avea greutăţi in obţinerea vizei.

×
Subiecte în articol: sport