x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Mai 2009   •   00:00

10 mai 2009



FC BRAŞOV - FARUL / Răzvan a tremurat pentru trei puncte
Braşovenii au reintrat în lupta pentru Europa League după victoria cu 2-1 din partida cu Farul. "A fost un meci de 6-0 lejer, dar a fost suficientă o eroare pentru a termina sub presiune. Când ai meciul în mână şi îl închei aşa, parcă eşti un pic dezamăgit", a declarat antrenorul gazdelor, Răzvan Lucescu. "Asta ne e valoarea, avem probleme şi cu îndeplinirea baremului", a spus şi secundul Farului, Sevastian Iovănescu.

MEDIAŞ - VASLUI / Se pregătesc de matineu
Gaz Metan a ratat şansa de a evada din zona retrogradării, fiind învinsă acasă, cu 2-1, de o echipă care nu a renunţat la un loc în cupele europene. Soarta jocului s-a decis în ultimele zece minute. Genchev a deschis scorul pentru oaspeţi, Sabou a restabilit imediat egalarea, dar Wesley a adus victoria Vasluiului, învingându-l pe Vâtcă de la 25 de metri, cu două minute înainte de final.

TIMIŞOARA - OŢELUL / Noroc cu Bucur şi cu Cisovsky
Gazdele au revenit în lupta pentru titlu, graţie victoriei la limită obţinută în faţa unei echipe care a sperat la un punct până în ultima clipă. Ca de multe alte ori, salvarea a venit de la Gigel Bucur ('23), care şi-a trecut în cont a 15-a reuşită în campionat, consolidându-şi poziţia de lider în ierarhia golgeterilor. Oaspeţii puteau da lovitura pe final, dar Cisovsky a respins de pe linia porţii la o gafă a portarului Pantilimon.

FRF / Blatter şi Platini vin la Bucureşti

Preşedintele FIFA, Joseph S. Blatter, şi preşedintele UEFA, Michel Platini, şi-au anunţat prezenţa la festivităţile dedicate centenarului Federaţiei Române de Fotbal, care vor avea loc în perioada 11-13 mai. "Ca buget estimăm costuri în jur de 400.000 euro", a declarat şeful FRF, Mircea Sandu. FRF va acorda circa 150 de distincţii în rang de diamant, rubin şi safir unor foşti jucători, antrenori şi conducători din fotbalul românesc.

IN MEMORIAM / Film despre moartea lui Cozma
Patru mii de persoane au participat, în Sala Sporturilor din Veszprem, la premiera filmului despre uciderea handbalistului Marian Cozma. Pelicula se numeşte "O ţară înjunghiată în inimă" şi prezintă ultimele ore din viaţa pivotului român, omorât la 8 februarie după un conflict cu un grup de interlopi ţigani. La lansarea filmului a participat şi tatăl handbalistului, Petre Cozma.

CROS / Parlamentarii dau burta jos
La iniţiativa parlamentarului Cristian Ţopescu se va desfăşura azi, cu începere de la ora 11:00, crosul "Burta jos!", menit să reprezinte "un protest împotriva măsurii Ministerului Educaţiei de a scoate orele de educaţie fizică şi sport din programa obligatorie a elevilor de gimanziu şi liceu". La cros, care va avea loc pe o distanţă de 2 km, în jurul clădirii Parlamentului, vor participa copii, oameni politici şi numeroase personalităţi sportive.

PANDURII - POLI IAŞI / Andrei Cristea, gol în secunda 11

Atacantul ieşean a înscris cel mai rapid gol al campionatului, el reuşind să-l învingă pe portarul Stanca în secunda a 11-a, cu un şut din afara careului. Scorul final, 1-1,a fost stabilit la 12 minute după pauză, Florin Stângă punctând cu o lovitură de cap. Gazdele au evoluat în inferioritate din minutul 71, Grecu fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben pentru un fault dur comis asupra lui Buga, fază la care s-a şi accidentat.

BUZĂU - RAPID / Foarte greu cu lanterna roşie

Giuleştenii au câştigat cu scorul de 1-0 pe terenul lanternei roşii, printr-un gol marcat în prelungiri de Joao Pinto. Gloria Buzău şi-a vândut scump pielea, a avut destule ocazii şi a cerut două lovituri de la 11 metri, mai întâi la un contact între Sandu şi Fernandes, apoi la un henţ al lui Ivelja, însă arbitrul Ionel Ivan a lăsat jocul să continue. Avertizat cu cartonaş galben, rapidistul Vasile Maftei va rata meciul cu Steaua.


×
Subiecte în articol: sport