x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Mai 2009   •   00:00

11 mai 2009



BLATTER ŞI PLATINI, LA FRF
Astăzi vor debuta la Bucureşti festivită­ţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Fotbal. La eveniment vor participa peste 600 de invitaţi, printre care preşedintele FIFA, Joseph Blatter, preşedintele UEFA, Michel Platini, şi membrii Comitetului Executiv al UEFA, organism care are programată o şedinţă la Bucureşti la 12 şi la 13 mai. "Bugetul evenimentului se ridică la 400.000 de euro", a anunţat preşedintele federaţiei, Mircea Sandu. FRF va acorda cu această ocazie circa 150 de distincţii în rang de diamant, rubin şi safir unor foşti şi actuali jucători, antrenori şi conducători din fotbalul românesc.

TIMIŞOARA - OŢELUL 1-0
După victoria cu 1-0 obţinută în faţa Oţelului Galaţi, antrenorul bănăţenilor, Gabi Balint, a declarat că nimic nu l-a mulţumit în afara celor trei puncte. "Nu puteam mai mult. S-au adunat atâtea me­ciuri, a fost şi căldura insuportabilă. E uşor să ţipi de pe margine la jucători, însă când nu poţi... nu poţi", a spus tehnicia­nul, care le va da jucătorilor două zile libe­re şi abia apoi va începe pregătirile în vederea jocului cu Dinamo. Nici finanţa­to­rul Marian Iancu nu este mai liniştit în privinţa următorului meci: "Felul în care arată echipa mă îngrijorează. Dinamo e favorită, joacă acasă şi doreşte revanşa după ce a păţit în Cupa României".

REVINE ADI MUTU
Atacantul român Adrian Mutu, operat în luna aprilie la meniscul genunchiului stâng, ar putea reveni pe gazon în câteva zile. Potrivit presei ita­liene, atacantul Fiorentinei va efectua în zilele ur­mă­toare un consult, în urma căruia me­di­­cii vor decide dacă va putea fi folosit, măcar ca rezervă, în me­ciul de du­mi­nică, împotriva Sampdoriei, din etapa a 36-a din Serie A. Mutu a fost operat la 6 aprilie, după ce înaintea me­ciului naţionalei României cu Austria a acu­zat dureri la genunchiul stâng. În ulti­mele săptămâni, Mutu a efectuat un program special de recuperare la sala de forţă, pentru întărirea musculaturii şi a articulaţiilor.

HANDBAL
Echipa ungară Gyor ETO este la un pas de a câştiga, în premieră, Liga Campio­nilor la handbal feminin. În prima manşă a finalei, Gyor a dispus în de­plasare, scor 26-24, de formaţia daneză Viborg, cea care în turul anterior o eliminase pe Oltchim Râmnicu-Vâlcea. Pivotul Simona Spiridon a înscris două goluri pentru învingătoare, în timp ce colega sa Gabriela Rotiş-Nagy nu a fost folosită nici un minut, iar la învinse a jucat şi extrema Cristina Vărzaru, care a marcat tot de două ori. Cea mai bună jucătoare a me­ciului a fost portarul Katalin Palinger, care a avut 23 de intervenţii reuşite. Returul se va disputa sâmbătă, la Veszprem.

FORMULA 1
Pilotul britanic Jenson Button (Brawn GP) a câştigat Marele Premiu al Spaniei, a cincea etapă a Campionatului Mondial, în timp ce pe locul secund s-a situat coechipierul său, brazilianul Rubens Barrichello. Podiumul a fost completat de australianul Mark Webber (Red Bull), iar în puncte s-au mai clasat, în ordine, germanul Sebastian Vettel (Red Bull), spaniolul Fernando Alonso (Renault), brazilianul Felipe Massa (Ferrari) şi germanii Nick Heidfeld (BMW-Sauber) şi Nico Rosberg (Williams). La general, Button conduce clasamentul piloţilor, cu 41 de puncte, urmat de Barrichello (27p) şi de Vettel (23p).


×
Subiecte în articol: sport