x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Mai 2009   •   00:00

12 mai 2009



FC UNIREA
Dan Petrescu, antrenorul Unirii Urzi-ceni, a declarat după meciul cu CFR Cluj, scor 1-1, că este dezamăgit de prestaţia brigăzii de arbitri din Turcia. "A fost cel mai slab arbitraj de când sunt în fotbal. Nu a influenţat rezultatul, dar toate deciziile au fost împotriva noastră. Parcă a arbitrat un conducător de la CFR sau Dinamo", a spus tehnicianul. Managerul Mihai Stoica a anunţat că a contestat folosirea de clujeni a lui Yssouf Kone: "E inadmisibil ca un jucător care strânge de gât un adversar să fie suspendat doar o etapă. Sper ca regulamentele să fie respectate. Dacă nu, se creează un haos de care profită echipe care nu merită".

UEFA - FAIR-PLAY
Norvegia, Danemarca şi Scoţia au ocupat primele trei locuri în clasamentul Fair-Play întocmit de UEFA şi au obţinut încă un loc în primul tur de calificare pentru Europa League, sezonul 2009-2010. În această ierarhie, România s-a situat pe locul  36.  Clasamentul a fost întocmit în perioada 1 mai 2008-30 aprilie 2009 şi a ţinut cont de jocul pozitiv, respectul faţă de adversar şi faţă de arbitru, comportamentul publicului şi al oficialilor, dar şi de cartonaşe galbene şi roşii. Cele trei ţări vor putea trimite în Europa League echipa care a câştigat trofeul Fair-Play pe plan intern, fiind acceptată chiar şi o formaţie care a retrogradat.

CUPA DAVIS
România a coborât două poziţii, până pe locul 19, în clasamentul Cupei Davis, şi nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială. Acestea se vor disputa în perioada 18-20 septembrie, câştigătoarele urmând să evolueze anul viitor în Grupa Mondială. Tragerea la sorţi are loc astăzi, la Londra. În urma capilor de serie, dintre care se va alege adversara României, se află Suedia, Franţa, Serbia, Elveţia, Austria, Belgia, India şi Brazilia. Echipa ţării noastre a ajuns la baraj după ce a pierdut cu scorul de 4-1 întâlnirea cu Rusia, din primul tur, care s-a disputat în luna martie, la Sibiu.

CRIVOI, 99 ATP

Victor Crivoi a urcat pentru prima oară în carieră între cei mai buni o sută de jucători din lume. În clasamentul ATP dat publicităţii ieri, Crivoi ocupă locul 99, în urcare cu trei poziţii faţă de săptămâna precedentă. Cel mai bine clasat tenisman român rămâne însă Victor Hănescu, care staţionează pe locul 33. Hănescu participă în această săptămână la Mastersul de 5.180.000 de dolari de la Madrid. Topul este dominat în continuare de spaniolul Rafael Nadal, urmat la mare distanţă de elveţianul Roger Federer şi de britanicul Andy Murray, care l-a depăşit pe sârbul Novak Djokovic. La dublu, cel mai sus se află Horia Tecău, pe locul 70.

×
Subiecte în articol: sport