x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Sep 2009   •   00:00

16 septembrie 2009



DINAMO
După trei zile de cantonament, unde au intrat imediat după eşecul din campionat cu Oţelul Galaţi, "câinii" vor pleca în această dimineaţă spre Graz, pentru meciul cu Sturm. Prima partidă a dinamoviştilor din Grupa F a Europa League se va disputa mâine seară, de la ora 20:00 (Pro TV, în direct). Cu probleme medicale în ultima săptămână, Marius Niculae şi Adrian Cristea sunt refăcuţi şi, aproape sigur, vor fi titulari în jocul care se va desfăşura pe "UPC Arena". "Suntem concentraţi pentru acest important meci, o eventuală victorie redându-ne moralul bun, pierdut după eşecul cu Oţelul", a declarat portarul Emilian Dolha.

RIVALE TARI LA POLO
Echipa naţională de polo a României va debuta la 17 noiembrie în grupa a treia a Ligii Mondiale, în care va avea adversare reprezentativele Serbiei, Spaniei şi Turciei. Primele două selecţionate sunt finalistele Campionatului Mondial de la Roma, din luna iulie, în timp ce Turcia este debutantă. FINA a acceptat intrarea în competiţie a reprezentativei "Semilunei", după ce aceasta a câştigat recent Campionatul European (Divizia B). Federaţia de specialitate a anunţat că Liga Mondială va începe la 17 noiembrie, iar celelalte etape se vor desfăşura pe 8 decembrie 2009 şi la anul pe 26 ianuarie, 23 februarie, 16 martie şi 20 aprilie.

TENIS DE MASĂ
Echipa masculină de tenis de masă a României s-a calificat, luni seară, în semifinalele Campionatului European de la Stuttgart, după ce a învins, cu scorul de 3-2, reprezentativa Croaţiei. Punctele românilor au fost realizate de Andrei Filimon, care l-a învins cu 3-2 pe Zoran Primoraci, de Adrian Crişan, care a trecut de acelaşi jucător cu scorul de 3-0 şi din nou de Filimon, învingător cu 3-2 în meciul decisiv cu Andrej Gacina. Rezultatele celorlalte două meciuri au fost următoarele: Adrian Crişan - Andrej Gacina 1-3 şi Constantin Cioti - Roko Tosici 0-3. România a jucat în semifinale aseară împotriva selecţionatei Germaniei.

ATLETISM
Nicoleta Grasu se află pe lista celor 23 de nominalizări ale forului continental de profil, pentru câştigarea titlului de "Atleta europeană a anului 2009". Sportiva română şi-a trecut în palmaresul pe anul 2009 cucerirea medaliei de bronz în proba de aruncarea discului la Campionatele Mondiale de luna trecută, de la Berlin, cu o performanţă de 65,20 metri. La masculin sunt nominalizaţi 20 de atleţi, dar nici un român nu se află printre aceştia. Din 1993, când a fost instituit premiul de către forul continental, şi până în prezent, România a câştigat o singură dată distincţia, prin Gabriela Szabo, în anul 1999.

×
Subiecte în articol: sport