x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Sep 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt
Sursa foto: /Mediafax

22 septembrie 2009



EUGEN NEAGOE, LA "ŞTIINŢA"
După eşecul de pe "Ion Oblemenco", 3-4 cu Rapid, patronul Adrian Mititelu l-a înlocuit pe antrenorul Daniel Mogoşanu. Noul tehnician al Universităţii Craiova este Eugen Neagoe (foto), liber de contract după despărţirea de echipa cipriotă de ligă secundă Asil Lysi, care a semnat un contract valabil până vara viitoare. Fostul antrenor, Daniel Mogoşanu, va rămâne sub contract cu Universitatea şi va pregăti echipa secundă, "Primăvara", care activează în Liga 3. De asemenea, în postul de vicepreşedinte va fi numit Silvian Cristescu. (Mario Morcov)

AUR LA BOX FEMININ

Reprezentantele României s-au aflat printre protagonistele Campionatelor Europene feminine de box de la Nikolaiev (Ucraina), competiţie la care au cucerit patru medalii, dintre care una de aur şi trei de bronz. Cel mai bun rezultat a fost obţinut Luminiţa Turcin, care a câştigat titlul categoriei 81 kg, 2-1 în finală cu turcoaica Selma Yagci. Pe treapta a treia a podiumului au urcat Steluţa Duţă (46 kg), Lidia Ion (48 kg) şi Raluca Chiş (+81 kg).

DAN PETRESCU ACUZĂ

Tehnicianul lui Dinamo, Dario Bonetti, nu şi-a mascat bucuria după victoria în faţa Unirii Urziceni, scor 2-1. "Am învins campioana, este un rezultat foarte bun, care vine după o perioadă stresantă. Îmi felicit jucătorii, au crezut până în ultimele secunde în victorie, revenind de la 0-1. Asta înseamnă caracter puternic şi este ceea ce îmi doresc", a declarat italianul. De partea cealaltă, tehnicianul ialomiţenilor, Dan Petrescu, şi-a acuzat elevii: "Se vede clar, de la o vreme, că jucătorii mei nu mai au aceeaşi foame de performanţă. Nu-mi pot închipui cum am pierdut, am primit al doilea gol ca amatorii".

PEDEAPSĂ PE VIAŢĂ
Fostul şef al echipei de Formula 1 Renault, Flavio briatore, a fost suspendat pe viaţă de Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism. În acelaşi timp, echipa franceză a primit o pedeapsă pe doi ani cu suspendare, în urma anchetei referitoare la MP al statului Singapore, când Briatore şi Pat Symonds au provocat deliberat accidentul lui Nelson Piquet jr pentru a-l favoriza pe coechipierul său, Fernando Alonso. Pilotul spaniol nu a fost sancţionat, întrucât a cooperat cu FIA şi nu a încălcat nici un regulament.

BUTE, CU CASA ÎNCHISĂ
Meciul pentru titlul mondial la categoria supermijlocie (IBF), dintre boxerul român Lucian Bute şi mexicanul Librado Andrade, programat la 29 noiembrie, la Quebec, se va disputa cu casa închisă. Organizatorii au anunţat că arena "Colisee Pepsi", care are 15.000 de locuri, va fi plină până la refuz, majoritatea biletelor fiind deja vândute.
Bute şi Andrade s-au mai întâlnit la 24 octombrie 2008, la Montreal, victoria revenindu-i la puncte românului.

DULCA, DEMIS
Adrian Porumboiu l-a demis ieri pe Cristi Dulca din funcţia de antrenor principal al lui FC Vaslui, după ce moldovenii au înregistrat două înfrângeri consecutive în campionat. "Am avut o discuţie cu finanţatorul Adrian Porumboiu şi am hotărât, pe cale amiabilă şi de comun acord, să încetăm colaborarea. Echipa are nevoie de un şoc. Sincer, îmi pare rău de oamenii de aici. Debutul meu ca antrenor principal reprezintă o experienţă şi sunt mulţumit de faptul că am evoluat în preliminariile Europa League. Oricum, această despărţire mă căleşte", a declarat ieri Dulca.

×
Subiecte în articol: sport