x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Noi 2009   •   00:00

28 noiembrie 2009



LANSARE DE CARTE
Gazetarul Horia Alexandrescu a revenit după 22 de ani în peisajul publicisticii sportive, cu două cărţi dedicate unora dintre cele mai reprezentative personalităţi ale handbalului românesc, fostul mare jucător Gheorghe Gruia (foto dreapta) şi antrenorul Oprea Vlase. Este vorba despre volumele "Gruia, mister handball" şi "Vlase, magnific 7", care au fost lansate ieri, la Târgul de carte Gaudeamus. Printre oamenii de sport care au participat la eveniment s-au aflat Mariana Bitang, Cornel Oţelea, Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan, Nicolae Nedef, Constantin Pilică Popescu, Nicolae Munteanu, Ghiţă Licu, Mihai Marinescu şi Gheorghe Goran.

BRONZ LA HALTERE
Sportivul român Valeriu Calancea a câştigat medalia de bronz la stilul aruncat, categoria 94 kg, din cadrul Campionatelor Mondiale de haltere de la Goyang (Coreea de Sud). El a ridicat 211 kg, fiind devansat de Kim Seong Jong (Coreea de Sud) şi de Vladimir Sedov (Kazahstan). Calancea a ratat toate cele trei încercări la smuls, astfel că el nu a figurat în clasamentul la totalul celor două stiluri. La actuala ediţie a Campionatelor Mondiale, România a mai cucerit o medalie de argint, prin Ninel Miculescu, la stilul smuls, categoria 69 kg. De remarcat că ambii sportivi au revenit în acest sezon după o suspendare de doi ani pentru dopaj.

CAMPANIA FITNESS CAMP

Liderul serviciilor de fitness din România, World Class, a prezentat superpremiera Fitness Camp live, cu ocazia promovării viitoarei locaţii, care se va deschide la începutul anul viitor în cadrul complexului rezidenţial InCIty, dezvoltat de Anchor Grup. Au trecut deja două săptămâni de la începerea programului, mai sunt încă patru săptămâni. În tot acest timp, Andrei Paraschiv (28 de ani) va locui într-o casă construită în incinta complexului Bucureşti Mall. Invitaţi speciali la eveniment au fost doi foşti mari fotbalişti, Miodrag Belodedici şi Bogdan Stelea, dar şi realizatoarea tv Carmen Brumă.

MORARIU, ALES ÎN OEC
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a fost ales ieri membru în Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic European (OEC). Decizia a fost luată în cadrul celui de-al 38-lea congres al forului, care s-a desfăşurat la Lisabona, în Portugalia, informează Mediafax. Octavian Morariu s-a clasat al patrulea din cei 12 candidaţi ca număr de voturi, el aflându-se la o diferenţă de numai două voturi decât primul clasat. România va găzdui în anul 2013 Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se va desfăşura în oraşele Braşov, Predeal, Sinaia, Buşteni, Azuga şi Râşnov.


×
Subiecte în articol: sport