x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Ian 2010   •   00:00

14 ianuarie 2010



PROCEDURĂ DISCIPLINARĂ
Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia a iniţiat proceduri disciplinare împotriva jucătorilor Hulk şi Cristian Săpunaru, împotriva cluburilor Benfica şi FC Porto, dar şi contra arbitrului Lucilio Baptista, toţi implicaţi în incidentele din decembrie de pe Stadionul Da Luz. Comisia de Disciplină a luat această măsură în urma "încălcării secretului procedural", după ce au apărut în presă informaţii despre acest caz. Săpunaru riscă o suspendare de până la trei ani, în urma incidentului, românul fiind acuzat, alături de brazilianul Hulk, că a agresat un steward în tunelul ce duce la vestiare.

KEŞERU, SPRE AJACCIO

Claudiu Keşeru ar putea fi împrumutat de FC Nantes la AC Ajaccio, ocupanta locului zece în liga secundă franceză. Utilizat extrem de puţin în acest sezon la formaţia "canarilor", atacantul român ar putea fi din nou cedat sub formă de împrumut, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii doi ani. În sezonul 2007-2008, el a evoluat pentru Libourne-Saint-Seurin, unde a marcat 11 goluri în 17 partide. Apoi, în 2008-2009, Keşeru a jucat la Tours, reuşind şapte goluri în 12 meciuri. La Nantes, românul nu se află în graţiile antrenorului Jean-Marc Furlan, care l-a utilizat doar în opt partide în actualul sezon.

CUPA AFRICII

Reprezentativa Egiptului a câştigat cu 3-1 în faţa Nigeriei, în primul meci al grupei C de la Cupa Africii pe Naţiuni. Golurile egiptenilor au fost marcate de Meteeb ('34), Ahmed Hassan ('54) şi Gedo ('88), în timp ce pentru nigerieni a înscris Obasi ('12). În celălalt meci al grupei, Mozambic a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul susţinut în compania Beninului. Fotbaliştii din Benin au condus cu 2-0, prin reuşitele lui Omotoyossi ('14 - penalty) şi Khan ('18 - autogol), iar Mozambicul a revenit cu golurile lui Lobo ('29) şi Fumo ('55). Aseară s-au disputat partidele grupei D: Camerun - Gabon şi Zambia - Tunisia.

BARCELONA OLIMPICĂ

Barcelona va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022. Anunţul a fost făcut ieri de primarul oraşului, Jordi Hereu. Capitala catalană îşi va prezenta candidatura sub numele de "Barcelona-Pirinei", jocurile urmând să fie organizate la Barcelona şi în staţiunile de schi din Pirinei. "La 30 de ani după JO de vară din 1992, Barcelona vrea să retrăiască visul olimpic, este pregătită şi are experienţa necesară", a declarat primarul Hereu, în contextul în care Madridul a eşuat de două ori în încercarea de a organiza JO de vară din 2012 şi din 2016. CIO va alege oraşul gazdă a JO-2022 în 2015.

×
Subiecte în articol: special