x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Ian 2010   •   00:00

27 ianuarie 2010



BADEA, LA POLI IAŞI
Atacantul Valentin Badea a semnat ieri un contract valabil până la finalul acestui sezon cu Politehnica Iaşi. "Am ales Iaşiul, deoarece m-am simţit dorit de această echipă. În urma discuţiilor purtate cu oficialii Politehnicii, am ajuns la concluzia că la Iaşi îmi pot relansa cariera. Venirea la Iaşi nu reprezintă un pas înapoi pentru mine, ci din contră, o văd ca pe o nouă provocare", a spus Valentin Badea. "Nu am fost în nici un cantonament în această iarnă, însă eu cred că stau bine cu pregătirea fizică. M-am antrenat cu cei de la Steaua II. În plus, sper să mă pregătesc cât mai bine în Antalya şi să nu înşel aşteptările celor de la Poli Iaşi", a completat atacantul. Badea era liber de contract după ce şi-a reziliat înţelegerea cu Universitatea Craiova.

MUTU VREA SALARIU MĂRIT
Impresarul Ioan Becali a declarat în presa italiană că la prelungirea contractului lui Adrian Mutu cu AC Fiorentina va cere o mărire de salariu pentru atacantul român. "Mutu ţine foarte mult la Fiorentina şi a demonstrat asta în multe rânduri. El a fost determinant în multe rânduri pentru Fiorentina, dar şi clubul l-a ajutat la greu. La momentul prelungirii contractului îi vom cere directorului sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino, o mărire salarială. Nu pot să vă spun cât vom cere, deoarece nu este corect să vorbim despre cifre. Va fi o cerere adecvată cu ceea ce poate oferi clubul", a spus Becali pentru site-ul violanews.com. Presa italiană a anunţat că Adrian Mutu va negocia o prelungire a contractului cu Fiorentina în această săptămână. Atacantul român este dorit insistent de antrenorul Roberto Mancini la formaţia engleză Manchester City.

CU ISRAEL, LA CLUJ
Programat la 3 martie, meciul amical dintre România şi Israel, prima reprezentaţie a tricolorilor din 2010, va avea loc pe stadionul Constantin Rădulescu din Cluj. Anunţul nu a fost făcut încă oficial, dar lucrurile au fost bătute în cuie cu prilejul vizitei la Cluj a staff-ului Federaţiei, condus de directorul general, Ionuţ Lupescu. Conducerea FRF mai luase în calcul şi varianta Timişoara, însă în cele din urmă au considerat că arena celor de la CFR Cluj beneficiază de o infrastructură mult mai bună.

SEMIFINALE LA CAN
Reprezentativa Egiptului s-a calificat în semifinalele Cupei Africii pe Naţiuni după ce a învins cu scorul de 3-1, după prelungiri, naţionala Camerunului. Golurile învingătorilor au fost marcate de A. Hassan (‘37, ‘95) şi M.N. Gado (‘92). Pentru Camerun a înscris tot egipteanul A. Hassan, în minutul 26, în propria poartă. În ultimul sfert de finală, echipa naţională a Nigeriei a trecut cu 5-4, după lovituri de departajare, de reprezentativa Zambiei. La finalul celor 120 de minute de joc scorul a fost egal, 0-0. În semifinale, Egiptul va întâlni echipa naţională a Algeriei, în timp ce Nigeria va întâlni selecţionata Ghanei.

×
Subiecte în articol: sport