x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Feb 2010   •   00:00

2 februarie 2010



ONICAŞ, LA IAŞI
Antrenorul echipei de fotbal Poli Iaşi, Petre Grigoraş, a declarat că mijlocaşul stelist Mihai Onicaş va evolua în returul Ligii 1 la gruparea din Copou. "Am purtat mai multe discuţii cu cei de la Steaua pentru împrumutul până în vară al jucătorului.  Mihai Stoichiţă a fost de acord, iar Onicaş a acceptat să joace la noi în retur. Urmează ca parafarea împrumutului să fie făcută de conducerile celor două cluburi", a spus Petre Grigoraş. În vârstă de 20 de ani, Mihai Onicaş a fost căpitan la Steaua II în sezonul 2008-2009, când aceasta a promovat în Liga a 2-a. El a debutat în prima echipă a Stelei în ultima etapă a sezonului 2008-2009.

BARAJ CU RUSIA
Naţionala masculină de handbal a României va întâlni reprezentativa Rusiei în barajul de calificare la CM din 2011, care va avea loc în Suedia. Tricolorii vor disputa primul meci pe teren propriu, la 12/13 iunie, returul fiind programat o săptămână mai târziu. Anul trecut, cele două echipe s-au întâlnit la Campionatul Mondial în meciul pentru locurile 15-16, pe care România l-a câştigat cu 42-38. "Va fi foarte greu. Nu pot spune că Rusia e favorită dacă ne uităm la ce a arătat la Europenele de acum, unde a ocupat doar locul 12. În procente, şansele de calificare sunt 51 la 49 în favoarea ei", a declarat antrenorul Vasile Stângă.

DUBARBIER, LA LORIENT
CFR Cluj este gata să se despartă de mijlocaşul argentinian Sebastian Dubarbier, care are mari şanse să se transfere la formaţia Lorient, ocupanta locului 9 în prima ligă franceză. Potrivit presei din Hexagon, cluburile ar fi ajuns deja la un acord asupra sumei de transfer, care este de 1,5 milioane de euro. Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a confirmat tratativele, dar nu a vrut să comenteze dacă suma este corectă sau nu. Dacă cele două părţi se vor înţelege, fotbalistul va semna un contract pe o perioadă de trei ani şi jumătate. Dubarbier a ajuns la Cluj în ianuarie 2008, el înscriind pentru CFR 14 goluri în toate competiţiile.

MARICA E ÎN FORMĂ
Ciprian Marica a înscris un gol pentru VfB Stuttgart, în victoria cu 4-1 pe care aceasta a obţinut-o în faţa Borussiei Dortmund, din etapa a 20-a a Bundesligii. Românul a fost integralist şi a marcat pentru 3-1 în minutul 88. În afară de această reuşită, Marica a mai ratat un penalty, obţinut tot de el, şi a provocat autogolul prin care Stuttgart a deschis scorul. La meci a asistat şi secundul naţionalei României, Bogdan Stelea, care a declarat: "Sincer, m-a impresionat. Se află într-o formă foarte bună, e permanent prezent în joc şi are realizări, dar, mai presus de toate, manifestă mereu o atitudine pozitivă, de implicare totală".

×
Subiecte în articol: sport