x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Feb 2010   •   00:00

3 februarie 2010



BIBIŞKOV, LA COIMBRA
Atacantul bulgar Krum Bibişkov, care s-a despărţit de Steaua la finalul turului, a semnat un contract până în vară cu formaţia portugheză Academica Coimbra. Bibişkov a mai evoluat în Portugalia în perioada 2004-2006, la Maritimo şi Panafiel. "Mă simt bine, am ajuns la o echipă bună şi sunt fericit că am revenit în Portugalia. Voi da totul pentru Academica", a declarat fotbalistul care va îmbrăca tricoul cu numărul 32. Bibişkov a ajuns la Steaua în iulie 2009, când a semnat un contract pe trei sezoane. El nu a reuşit să convingă, fiind folosit doar în cinci meciuri: unul în Liga 1, unul în Cupa României şi trei în Europa League.

ARBITREAZĂ ÎN EUROPA

Cristian Balaj şi Alexandru Tudor au fost delegaţi să arbitreze meciuri din 16-imile de finală ale Europa League, partidele în cauză urmând să fie stabilite ulterior. Balaj va avea o brigadă formată din Zoltan Szekely, Adrian Vidan (asistenţi), Teodor Crăciunescu (rezervă), Augustus Constantin şi Istvan Kovacs (arbitri adiţionali). Din brigada lui Tudor fac parte Cristian Nica, Aurel Oniţa (asistenţi), Radu Petrescu (rezervă), Marius Avram, Ovidiu Haţegan (arbitri adiţionali). La solicitarea Federaţiei de Fotbal din Arabia Saudită, trei brigăzi din România, conduse de Balaj, Tudor şi Alexandru Diaconu, vor oficia la Crown Prince's Cup.

IONIŢĂ A SEMNAT
Atacantul Alexandru Ioniţă a semnat un contract pe trei ani şi jumătate cu FC Köln, dar nu se ştie încă dacă acesta va fi împrumutat până în vară la Rapid sau la altă echipă. Fotbalistul a efectuat luni vizita medicală, iar ieri a fost prezentat oficial. El va avea un salariu anual de 250.000 de euro, iar Rapid va încasa de pe urma acestui transfer 2,5 milioane de euro. "Ioniţă a fost foarte bine primit. Köln a venit cu cea mai bună ofertă salarială, aşa că era normal ca aceasta să fie prima opţiune. Mai este de discutat doar dacă până la vară va fi împrumutat la Rapid sau în altă parte", a declarat impresarul Traian Gherghişan.

ALIBEC, BUN LA JUNIORI

Românul Denis Alibec a marcat un gol pentru Inter Milano în partida câştigată cu 4-0 în faţa formaţiei FK Jedinţovo, în prima etapă a tradiţionalului turneu de juniori de la Viareggio. Alibec a intrat pe teren în minutul 60 şi a înscris ultimul gol al milanezilor un sfert de oră mai târziu. Un alt fotbalist român, Nicolau Dumitru, a înscris două goluri pentru Empoli, învingătoare cu 4-2 în meciul cu Kaposvari Rakoczi. Dumitru, jucător de culoare născut în Suedia din tată român naturalizat italian şi mamă braziliană, a înscris în minutele 68 şi 70. În fine, Sergiu Suciu a fost titular la Torino, care a dispus cu 3-1 de Maccabi Haifa.

×
Subiecte în articol: sport