x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Feb 2010   •   00:00
Ştiri pe scurt

5 februarie 2010



TAMAŞ, ÎNVINGĂTOR
Fostul jucător al lui Dinamo, Gabriel Tamaş, a fost integralist miercuri seară în meciul restanţă din cadrul etapei a 22-a a ligii secunde engleze pe care echipa sa, West Bromwich Albion, l-a câştigat, scor 3-2, pe terenul formaţiei Blackpool. În urma acestei victorii, WBA se menţine în cursa pentru promovarea în Premier League, ocupând poziţia a doua a clasamentului, cu 53 de puncte din 28 de jocuri, după Newcastle United, care are 56 de puncte din 27 de meciuri. Tot miercuri, în prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Italiei, Internazionale Milano, fără Cristi Chivu, accidentat, a învins-o cu scorul de 1-0 pe Fiorentina, de la care a lipsit Adrian Mutu, suspendat temporar după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină.

"REGE" DE 45
Fostul căpitan al echipei naţionale, Gheorghe Hagi (foto), împlineşte astăzi 45 de ani. Considerat "Regele" fotbalului românesc, Hagi s-a născut la 5 februarie 1965, în localitatea Săcele, judeţul Constanţa. În cei 20 de ani de carieră, Hagi a evoluat la Farul Constanţa, Sportul Studenţesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona şi Galatasaray Istanbul. La echipa naţională, cu care a participat la trei ediţii de CE (1984, 1996, 2000) şi la trei turnee finale de CM (1990, 1994, 1998), Hagi a bifat 125 de prezenţe şi 35 de goluri. Palmaresul său cuprinde două Supercupe ale Europei (cu Steaua şi cu Galatasaray), o Cupă UEFA (cu Galatasaray), trei titluri şi trei Cupe ale României (toate cu Steaua), patru titluri şi două Cupe ale Turciei (toate cu Galatasaray). După ce s-a retras din activitatea de jucător, în 2001, Hagi a îmbrăţişat cariera de antrenor şi a pregătit, pe rând, naţionala României şi echipele Bursaspor, Galatasaray, FC Timişoara şi Steaua.

VARGA, ÎNCOTRO?
Revenit la divizionara secundă Sportul Studenţesc după ce i-a expirat împrumutul la Unirea Urziceni, mijlocaşul Dacian Varga va juca în retur, aproape sigur, tot în Liga 1.
"O să-mi fie foarte uşor în Antalya, dacă e schimb doar hotelul. 70% ştiu unde o să mă transfer", a declarat jucătorul ieri dimineaţă, la plecarea în Turcia cu Sportul. "Varga şi Tiberiu Bălan nu mai au ce căuta la Sportul, poate doar să se antreneze cu noi. Ei sunt jucători de Champions League", a spus antrenorul grupării din Regie, fostul internaţional Tibor Selymes.
În Antalya se găsesc în aceste zile cele mai multe dintre echipele din Liga 1, inclusiv Steaua, Rapid şi FC Timişoara, care şi-au manifestat dorinţa de a-l achiziţiona pe jucătorul Sportului.

×
Subiecte în articol: sport