x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Feb 2010   •   00:00

9 noiembrie 2010



DINAMO ŞI-A LUAT BRAZILIAN
Brazilianul Henrique Leonardo Veloso, care a fost testat de antrenorul Cornel Ţălnar în meciurile amicale din Antalya cu Zakarpattia şi cu Coreea de Nord, va semna un contract cu Dinamo. "Leonardo va rămâne la Dinamo. Am vorbit cu Cornel Ţălnar înaintea meciului cu Coreea de Nord şi am înţeles că au fost de ajuns cele 45 de minute din partida cu Zakarpattia pentru a se edifica. E vorba de un transfer definitiv, cu opţiune de prelungire din partea noastră, pentru că încercăm să fim cât mai prudenţi. Contractul va fi pe 3 sau 4 ani, dar cu o reconfirmare după o anume perioadă, cel mai probabil 6 luni", a confirmat preşedintele Nicolae Badea. O altă ţintă a dinamoviştilor pe piaţa transferurilor este fundaşul croat Dino Drpici, de la Karlsruher SC.

UN LITUANIAN PE LISTA STELEI
Conducătorii Stelei continuă căutările pentru acoperirea postului de fundaş central. Pe lângă negocierile cu nigerianul Isaac Okoronkwo, aşteptat să sosească în Antalya, roş-albaştrii se mai interesează şi de un lituanian. Este vorba de stoperul în vârstă de 24 de ani al echipei FK Vetra, Tadas Kijanskas. De asemenea, gruparea din Ghencea nu a renunţat nici la internaţionalul costarican Michael Umana, jucător liber de contract cu 24 de selecţii în naţionala din America Centrală. Steaua a rezolvat ieri şi sosirea atacantului columbian Pepe Moreno, care se va întoarce în Ghencea din postura de jucător liber după o experienţă scurtă în Peru, la Juan Aurich. Pe de altă parte, internaţionalul de tineret, Emil Ducu Ninu, a fost împrumutat la Farul. În tur, Ninu a evoluat în şase meciuri, însă evoluţiile slabe l-au scos din lotul Stelei.

BOSNIACII SE CRED SUPERIORI
Mijlocaşul bosniac al echipei Olympique Lyon, Miralem Pjanici, a declarat pentru eurosport.fr că naţionala Bosniei-Herţegovina porneşte cu şansa a doua la calificare, după Franţa, în Grupa D a preliminariilor Euro 2012, din care mai fac parte România, Belarus, Albania şi Luxemburg. "Nu este o grupă uşoară, dar noi avem şansele noastre, doar Franţa ne este superioară. Nu suntem favoriţii grupei, dar vom face totul pentru a ne califica la Euro. Ne-a lipsit puţină experienţă pentru a obţine biletele pentru CM 2010, sper ca acel episod să ne ajute. Este o bună tragere la sorţi, dar cel mai frumos lucru ar fi să ne calificăm", a precizat mijlocaşul ofensiv în vârstă de doar 19 ani.

ŞAH LA COTROCENI
Sub patronajul lui Traian Băsescu, preşedintele României, Palatul Cotroceni - Sala de spectacole - va fi gazda celui mai important turneu din istoria şahului feminin în perioada 10-18 februarie 2010. La competiţie vor participa 10 mari maestre din Top 100 FIDE din: Georgia, Federaţia Rusă, ROMÂNIA, Ucraina, Ungaria, Slovacia. Media ELO de 2411 face din această întrecere una dintre cele mai importante competiţii din lume pe anul 2010.

×
Subiecte în articol: sport