x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Sunt atras de Real Madrid şi de istoria sa"

"Sunt atras de Real Madrid şi de istoria sa"

31 Mai 2010   •   00:00
"Sunt atras de Real Madrid şi de istoria sa"
Sursa foto: /Reuters

Antrenorul momentului în fotbalul mondial, după ce a reuşit tripla campionat-cupă-Liga Campionilor cu Inter Milano, Jose Mourinho a fost prezentat astăzi oficial ca noul antrenor al echipei Real Madrid pentru următoarele patru sezoane, cu un salariu stagional de 10 milioane de euro.

În absenţa preşedintelui Florentino Perez, tehnicianul portughez a fost însoţit la prezentare de managerul general al clubului, Jorge Valdano, şi de agentul său, Jorge Mendes.

Oficialul madrilen a deschis conferinţa de presă ţiută la stadionul Santiago Bernabeu cu următoarea declaraţie: "Este o onoare să-l avem pe unul dintre cei mai mari antrenori din lume şi suntem extrem de mulţumiţi că am reuşit să-l aducem la Real Madrid".

"Bună ziua. În primul rând vreau să vă spun că nu vorbesc bine limba spaniolă. Faptul că am învăţat şi vorbit italiana m-a făcut să uit limba voastră. Am nevoie de o lună pentru a putea să mă fac înţeles în limba spaniolă", şi-a început discursul "The Special One", după care a continuat. "Nu ştiu dacă m-am născut pentru a fi antrenorul lui Real Madrid, însă cu siguranţă m-am născut pentru a fi antrenor de fotbal. Îmi plac provocările! Sunt atras de Madrid şi de istoria sa. Cunosc frustrările madrilenilor din ultimii ani şi am venit aici pentru a câştiga. Este un club unic, iar pentru un jucător sau un antrenor frumos nu este doar să fii la Madrid, ci să câştigi cu Madrid. Cred că 4 ani sunt suficienţi pentru a câştiga şi a crea o echipă cu identitate. Aceasta este motivaţia mea!".

Vizavi de rivalitatea cu FC Barcelona, Mourinho a spus: "Nu sunt anti-Barcelona. Eu sunt antrenorul lui Real Madrid şi nu mă interesează Barcelona, ci vreau să construiesc o mare echipă aici. Barca este un rival important, dar nu mă gîndesc la ei acum. Dacă cei de acolo mă urăsc este problema lor!".

Despre campania de transferuri pe care Realul ar urma să o întreprindă în această vară, Mourinho a spus: "Identitatea nu are nici o legătură cu naţionalitatea. Identitatea clubului o dăm eu şi jucătorii mei. Nu îmi place să vorbesc despre jucători pentru că dacă un antrenor de la Real vorbeşte de un fotbalist, preţul acestuia creşte cu 10 milioane de euro. Eu sunt mulţumit de lotul pe care îl am la dispoziţie. Va fi o vară liniştită la Real Madrid".

În sfârşit, Jose Mourinho a dorit să facă lumină în ceea ce priveşte filozofia sa de joc: "Eu nu sunt un antrenor defensiv, iar faptul că am ajuns într-o finală de Cupa UEFA şi în două de Liga Campionilor pe care le-am şi câştigat marcând 8 goluri stau mărturie î acest senjs. Când se repetă o minciună, oamenii inteligenţi îşi vor da seama că este vorba despre o minciună, însă pentru ceilalţi va fi un adevăr. Să fim bine înţeleşi: organizarea este una, jocul defensiv este alta! Trebuie să ai capacitatea să înveţi câte ceva în fiecare zi, iar eu unul am învăţat foarte multe în cei doi ani petrecuţi în Italia. Eu nu sunt un tip provocator, ci sunt muncitor. Respect pe toată lumea, dar dacă eu şi echipa mea nu vom fi respectaţi atunci îmi voi apăra grupul cu orice preţ!".

×