x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Un surfer refuză să concureze alături de transsexuali și anunță că s-ar putea retrage

Un surfer refuză să concureze alături de transsexuali și anunță că s-ar putea retrage

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2023   •   22:00
Un surfer refuză să concureze alături de transsexuali și anunță că s-ar putea retrage
Sursa foto: Hepta

Americanca Bethany Hamilton anunță că nu va concura la evenimentele oficiale dacă noile reguli privind transsexualitatea vor fi menținute de organizatorii concursurilor de surfing.

Surferul Bethany Hamilton a declarat că nu va participa la viitoarele evenimente ale Ligii Mondiale de Surf (WSL) dacă aceasta își va menține noua politică privind sportivii transsexuali. Hamilton propune să fie creată o divizie diferită în care să concureze persoanele transsexuale.

„Este nivelul de hormoni o reprezentare onestă și exactă a faptului că cineva este bărbat sau femeie? Este atât de simplu? Personal, nu voi concura sau susține Liga Mondială de Surf dacă această regulă rămâne", a spus Hamilton, potrivit CNN.

Bethany Hamilton concurează în WSL de peste 15 ani. În 2013, ea a supraviețuit unui atac de rechin. Deși i-a fost mușcat brațul stâng Hamilton a revenit în competițiile oficiale.

WSL a anunțat recent că va adopta politica Asociației Internaționale de Surfing (ISA) care le permite sportivilor transsexuali să fie incluși în divizia feminină dacă mențin un nivel mic de testosteron timp de cel puțin 12 luni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: surfer transsexuali