x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Surpriză totală. Cine a fondat firma care e suspectată că a contrafăcut echipamentul sportivilor români la Rio 2016

Surpriză totală. Cine a fondat firma care e suspectată că a contrafăcut echipamentul sportivilor români la Rio 2016

12 Aug 2016   •   16:34
Surpriză totală. Cine a fondat firma care e suspectată că a contrafăcut echipamentul sportivilor români la Rio 2016

Compania Pax Creative, care a livrat echipamentul oficial pentru Rio 2016 a fost fondată de doi dintre oamenii din fruntea COSR: fostul președinte Octavian Morariu, acum membru CIO, și secretarul general Ioan Dobrescu, cel care a anunțat înainte de Rio că se va retrage, dezvăluie Cătălin Tolontan.

”Prin Pax Creative, cei doi au vrut să aducă Asics în România, sub forma de reprezentanță, dar la scurt timp s-au retras din firmă”, susțin surse din COSR.

Pax Creative a apărut în atenția publică pe 7 august, cînd Gazeta Sporturilor a relatat că sportivi și antrenori din lot acuză că ”echipamentul e atît de prost încît parte contrafăcut”.

Ei au pus la dispoziția ziarului fotografii care arată deteriorarea echipamentului.

Ziarul a descoperit că pe eticheta interioară a tricourilor apare numele firmei SOLO din Franța, și nu a companiei Kappa, al cărui brand e afișat pe echipament.

”În 2010, ne-am dat seama că nu e atît de simplu să introduci un echipament pe piața aceasta și am ieșit definitiv din firmă fiindcă nu eram pe profit”, a declarat Ioan Dobrescu.

”Eu nu am avut nici o treabă cu partea executivă. Mihaela Knopf se ocupa de business. Din 2010 nu am mai avut nicio treabă cu firma. Nu am nimic de ascuns și nu mi se poate imputa mie ce face acum firma”, a mai precizat Dobrescu.

Continuarea, pe tolo.ro.

×