x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tenis – Alegeri/ Segărceanu intră în cursă

Tenis – Alegeri/ Segărceanu intră în cursă

de Vlad Ionescu    |    08 Noi 2008   •   00:00
Tenis – Alegeri/ Segărceanu intră în cursă

Florin Segărceanu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia federaţiei, fiind sprijinit de Andrei Pavel, Adrian Voinea, Ciprian Porumb şi Bogdan Enoiu.

Rămasă fără preşedinte din februarie, când Ilie Năstase a demisionat, FRT a programat Adunarea generală de alegeri pentru data de 11 decembrie, până acum intrând în cursa pentru funcţia supremă căpitanul echipei de Cupa Davis Florin Segărceanu, preşedintele interimar Dumitru Hărădău şi fosta jucătoare Ruxandra Dragomir. Segărceanu şi-a prezentat ieri programul de campanie, ce se desfăşoară sub sloganul “Putere pentru cluburi”, obiectivele sale fiind modificarea statutului federaţiei, transparenţa decizională, recompensarea cluburilor care fac performanţă şi dublarea bugetului. “Tenisul are nevoie de o schimbare profundă.

Am simţit în ţară că lumea m-ar alege pe mine, pentru că pot să dezvolt un program mai coerent”, a declarat Segărceanu, care a anunţat că, dacă va fi ales, Ilie Năstase va fi numit preşedinte de onoare. Andrei Pavel, care va prelua postul de căpitan al echipei de Cupa Davis, a recunoscut că la început a susţinut-o pe Dragomir, dar a schimbat tabăra după ce Segărceanu şi-a anunţat candidatura. “Cu Sanda sunt prieten de mic, ştiu că e dezamăgită, dar cu Florin am făcut o echipă mult timp şi cred mai mult în programul lui”, a spus Pavel.

 

Dragomir se teme de jocuri de culise

Un alt candidat la şefia FRT, Ruxandra Dragomir, este convinsă de faptul că alegerile vor fi marcate de jocuri de culise. “Pe mine nu mă caracterizează acest aspect. Am încredere în programul meu şi nu mă tem de concurenţă”, a spus Dragomir, care este susţinută de mai mulţi antrenori şi foşti jucători, între care Alina Tecşor, Dinu Pescariu şi Cătălina Cârstea. Patronul echipei de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a declarat că va sprijini tenisul dacă Dragomir va fi aleasă preşedinte al federaţiei.

×
Subiecte în articol: sport