x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tenis - Incepe Mastersul

Tenis - Incepe Mastersul

de Ionut Paduraru    |    11 Noi 2005   •   00:00

Turneul Campionilor, competitie care aduce la start primii opt tenismeni pozitionati in acest an in clasamentul mondial, va debuta duminica, 13 noiembrie. In acest an, concursul, prevazut a se incheia la 20 noiembrie, se va disputa in China, la Shanghai.

SORTI. Ieri a avut lor tragerea la sorti pentru Turneul Campionilor, cei opt fiind impartiti in doua grupe: rosie si galbena. Elvetianul Roger Federer, liderul clasamentului mondial, se afla in Grupa Rosie, alaturi de croatul Ivan Ljubicici si de argentinienii Guillemo Coria si David Nalbandian, acesta din urma inlocuindu-l pe americanul Andy Roddick, accidentat la spate. Federer este si castigatorul de anul trecut al Mastersului, el invingandu-l in finala de la Houston pe australianul Lleyton Hewitt. In Grupa Galbena se afla spaniolul Rafael Nadal, castigator a 11 turnee in acest sezon, americanul Andre Agassi, care la 35 de ani este cel mai varstnic participant la aceasta competitie, rusul Nikolai Davidenko si argentinianul Gaston Gaudio.

PREMII. Turneul Campionilor este competitia cu cele mai mari premii din circuitul ATP. Astfel, invingatorul in proba de simplu va primi nu mai putin de 1,5 milioane de dolari, in timp ce finalistul va fi recompensat cu 700.000 de dolari. (Ionut Paduraru)

×
Subiecte în articol: sport