x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tenis: Victorii în serie pentru români

Tenis: Victorii în serie pentru români

de Vlad Ionescu    |    13 Aug 2009   •   00:00
Tenis: Victorii în serie pentru români
Sursa foto: /AFP

Sorana Cârstea, Victor Hănescu şi Victor Crivoi au debutat cu dreptul la turneele la care participă în această săptămână.



A 24-a jucătoare a lumii, Sorana Cârstea, a trecut cu bine de primul tur al turneului de 2 milioane de dolari de la Cincinnati, după Victoria cu 7-5, 7-5 obţinută în faţa lui Meghann Shaughnessy (SUA), jucătoare venită din calificări. În turul următor ea o va întâlni pe Anna-Lena Groenefeld (Germania), care a învins-o cu 6-3, 3-6, 6-4 pe Virginia Razzano (Franţa). La dublu, Monica Niculescu şi Akgul Amammuradova (Uzbekistan) au trecut cu 6-2, 6-3 de americancele Laura Granville şi Carly Gullickson.

Victor Hănescu, locul 32 ATP, participă la Mastersul de la Montreal, turneu dotat cu premii de 3 milioane de dolari. În primul tur, el l-a învins pe austriacul Jurgen Melzer cu 6-4, 6-3. Acest succes i-a asigurat lui Victor un cec de 16.250 de dolari şi 45 de puncte ATP. Următorul său adversar va fi germanul Philipp Kohlschreiber. Al patrulea favorit al challengerului de la Cordenons (Italia), Victor Crivoi a dispus în primul tur de spaniolul Pablo Martin-Adalia, scor 6-3, 6-1.
Federer, invincibil
După al şaselea titlu obţinut la Wimbledon, elveţianul Roger Federer şi-a permis o lună de pauză, interval în care a devenit tată de gemene. El a revenit în competiţii la Mastersul de la Montreal, unde a fost desemnat cap de serie numărul 1. Liber în turul întâi, Federer a disputat primul meci în compania canadianului Frederic Niemeyer, pe care l-a învins cu 7-6, 6-4, după o oră şi 26 de minute de joc. "Stadionul a fost plin de canadieni care l-au susţinut pe Frederic, dar erau fani şi pentru mine", a spus Federer după meci.

×
Subiecte în articol: sport tenis sorana cârstea