x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Togolezii nu renunţă

Togolezii nu renunţă

de Delia Gomoescu    |    13 Ian 2010   •   00:00
Togolezii nu renunţă
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Akakpo şi coechipierii săi ar vrea să revină în Angola şi să lupte pe teren în memoria celor ucişi în atacul din Cabinda.



Fundaşul lui FC Vaslui, Serge Akakpo, rănit grav în timpul atacului armat de vineri, n-ar fi vrut să renunţe la Cupa Africii pe Naţiuni. "Nu ne simţeam în stare să jucăm. Însă înainte de a pleca, când am primit tricourile cu numele noastre, ne-am răzgândit. Fiecare, în colţul său, s-a revoltat. Voiam să apărăm culorile ţării noastre, să nu aducem acasă doar trupuri neînsufleţite", s-a confesat Akakpo jurnaliştilor de la Le Parisien.

DORINŢĂ DE LUPTĂ

Retragerea selecţionatei togoleze de la CAN 2010 a fost însă dictată de guvernul de la Lome. Cu toate acestea, jucătorul lui FC Vaslui şi-ar dori ca echipa sa să revină în Angola la timp pentru întâlnirea cu Burkina Faso, programată la 15 ianuarie. "Am vrea să ne întoarcem şi să prindem următoarele două partide, iar meciul cu Ghana să se joace la finalul fazei grupelor. Nu vreau să mă întorc aşa la clubul meu", a adăugat Akakpo. Totuşi, Confederaţia Africană de Fotbal a oficializat retragerea togolezilor şi a acordat deja victoria Ghanei, la confruntarea directă care ar fi trebuit să aibă loc la 11 ianuarie. Competiţia africană a continuat luni cu partidele Malawi - Algeria 3-0 (grupa A) şi Coasta de Fildeş - Burkina Faso (grupa B), în timp ce aseară au avut loc întâlnirile grupei C Egipt - Nigeria şi Mozambic - Benin.

×
Subiecte în articol: sport