x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tokyo 2020: Echipajele române de canotaj dublu vâsle feminin și masculin, calificate în semifinale

Tokyo 2020: Echipajele române de canotaj dublu vâsle feminin și masculin, calificate în semifinale

23 Iul 2021   •   10:22
Tokyo 2020: Echipajele române de canotaj dublu vâsle feminin și masculin, calificate în semifinale

Canotorii tricolori și-au început vineri dimineața aventura în competiția olimpică, pe apa de la Sea Forest Waterway. Echipajele române de canotaj dublu vâsle masculin și feminin s-au calificat în semifinale, Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș obținând cel mai bun timp din cele 3 serii.

Canotajul românesc a început cu dreptul evoluțiile la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, primele două echipaje intrate în competiție reușind să se califice în semifinalele probei de dublu vâsle, atât la masculin, cât și la feminin.

Ioan Prundeanu și Marian Florian Enache au luat startul în sesiunea de dimineață, la ora locală 10.50 (4.50 ora României), în cea de a 3-a serie de calificări, având alături echipajele Lituaniei, a Marii Britanii și a Țărilor de Jos. Pentru a se califica în semifinală, românii trebuiau să ocupe unul din primele 3 locuri.

La capătul cursei de pe luciul apei de la Sea Forest Waterway, Prundeanu și Enache au trecut linia de sosire pe locul 3, cu timpul de 6:13.62, la 5.24 secunde după echipajul câștigător al Țărilor de Jos. Pe locul doi s-a situat barca Marii Britanii.

Cei doi vor evolua în semifinale luni, de la ora locală 10.40 (4.40, ora României).
Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, unul din echipajele favorite certe la o medalie olimpică, au luat startul în seria a doua a calificărilor la feminin, la ora locală 11.10 (5.10 ora României), în aceași primă sesiune de dimineață.

Ele au concurat pentru un loc în semifinală cu echipajele Italiei, Canadei și a reprezentantelor Comitetului Olimpic Rus.

Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș au dominat cursa, conducând pe toată durata ei și realizând în final cel mai bun timp din toate cele 3 serii de calificare, 6:49.79, cu aproape 8 secunde în fața echipajului Canadei. În ordinea timpilor obținuți și în celelalte 2 serii, pe locul 2 s-a clasat barca Țărilor de Jos, cu un timp mai slab cu doa 11 sutimi de secundă față de cel al României, urmată de cea a Lituaniei.

Reprezentantele României vor evolua în semifinale tot luni, în jurul orei locale 10.20 (4.20 ora României).

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canotaj