x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tot in ofensivă

Tot in ofensivă

de Mihai Igirosanu    |    28 Dec 2007   •   00:00
Tot in ofensivă
Sursa foto: Razvan Pasarica/

După francezul Habib Habibou, Steaua este foarte aproape să perfecteze şi transferurile a doi fotbalişti din Liga 1, nigerianul Dino Eze, de la Gloria Buzău, şi internaţionalul de tineret Clement Pălimaru, de la Poli Iaşi.

STEAUA - Două achiziţii aproape sigure: Dino Eze şi Pălimaru


După francezul Habib Habibou, Steaua este foarte aproape să perfecteze şi transferurile a doi fotbalişti din Liga 1, nigerianul Dino Eze, de la Gloria Buzău, şi internaţionalul de tineret Clement Pălimaru, de la Poli Iaşi.

Dacă nigerianul este ca şi transferat, el ajungănd deja la un acord cu conducerea "roş-albaştrilor", pentru achiziţionarea lui Pălimaru se negociază un schimb de jucători cu ieşenii, moneda de schimb oferită de Steaua fiind mijlocaşul Cristocea. In afara acestor mutări, managerul Adrian Ilie a anunţat incă două transferuri de marcă din străinătate.

CARACTERIZaRI. Sosirea tănărului francez Habibou, in vărstă de 20 de ani, i-a mulţumit pe liderii din Ghencea. Preşedintele Consiliului de Administraţie, Valeriu Argăseală, a declarat ieri despre Habibou: "Pe Habib l-am văzut şi eu, şi Adrian Ilie, dar şi un scouter al Stelei din străinătate. Principalele lui calităţi sunt viteza, tehnica şi cunoaşterea jocului. El nu este obligatoriu titular, dar se poate impune in prima echipă dacă va demonstra că merită să joace". La răndul său, antrenorul Marius Lăcătuş s-a referit şi el la fotbalistul adus de la echipa belgiană Charleroi. "Este un jucător tănăr, cu reale calităţi şi cu o perspectivă promiţătoare. Eu l-am urmărit pe mai multe casete, iar Adi Ilie l-a urmărit live la nişte meciuri. M-a incăntat faptul că, deşi este un fotbalist cu gabarit, Habibou are şi viteză. De asemenea, el poate evolua atăt ca atacant, căt şi ca mijlocaş lateral. Contează foarte mult in ziua de azi să ai un jucător polivalent care să acopere mai multe posturi. Sper ca Habib să se integreze repede la Steaua." Omul care a decis achiziţionarea jucătorului, managerul Adrian Ilie, a spus: "Habibou este doar imprumutat, dar din vară avem opţiune de cumpărare. Habib este in atenţia noastră de ceva vreme. L-am urmărit la căteva meciuri in Belgia şi ne-a impresionat. Este un jucător inalt, are viteză foarte bună, dar nimeni nu a zis că va fi titular incontestabil la Steaua, deşi eu cred că ne poate ajuta in partea a doua a campionatului. Le transmit celor care au contestat acest transfer să aştepte să-l vadă pe Habibou la lucru".

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

PREZENTARE

"Aveam nevoie de acest jucător. Cănd nu aducem jucători ni se reproşează că nu aducem, cănd aducem, că de ce aducem. Habibou a jucat două meciuri oficiale la Charleroi, pentru că erau mulţi jucători foarte buni. Apoi i-au dat o şansă, a jucat, a făcut-o destul de bine şi asta a fost. Vor mai veni doi jucători, pentru că avem nevoie de intăriri in compartimentul ofensiv"

Valeriu Argăseală preşedinte Steaua

Â

Website nou

Antrenorul Marius Lăcătuş a mai dezvăluit că Steaua va mai efectua la inceputul anului viitor incă două transferuri, vizaţii fiind doi atacanţi. "Habibou este doar primul transfer din campania noastră de achiziţii. Avem mai mulţi fotbalişti in vizor", a declarat "Fiara". Altfel, conducerea Stelei a prezentat in conferinţa de presă de ieri şi noul website, creat după standarde moderne, asemenea tuturor echipelor care participă in Liga Campionilor. Noul site va fi lansat la 1 ianuarie 2008, la ora 0:00, iar prin intermediul său fanii işi vor putea achiziţiona bilete online.

Se insistă pentru Armenteros

Adrian Ilie a dezvăluit că Steaua nu a renunţat la achiziţionarea argentinianului Emiliano Armenteros, aflat sub contract cu Independiente Buenos Aires şi cedat momentan la echipa secundă a Sevillei.

"Vom trimite oferte oficiale la Sevilla şi la Independiente, cele două cluburi care il au in coproprietate. Trebuie să ne inţelegem mai intăi cu spaniolii, pentru că jucătorul este al lor pănă in vară."

×
Subiecte în articol: sport steaua habibou