x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tricolori - George Ogararu, revenire surpriza

Tricolori - George Ogararu, revenire surpriza

de Mihai Igirosanu    |    19 Aug 2006   •   00:00
Tricolori - George Ogararu, revenire surpriza

Selectionerul Victor Piturca a nominalizat ieri stranierii pe care va miza la primele meciuri din preliminariile CE 2008, cu Bulgaria (2 septembrie), de la Constanta, si cu Albania (6 septembrie), de la Tirana.

Desi afirmase imediat dupa transferul fotbalistului la Ajax ca "Ogararu este a treia optiune pentru postul de fundas dreapta, dupa Contra si Badoi", Piturca i-a gasit fostului stelist un loc in lotul pentru partidele cu bulgarii si cu albanezii. In acest moment, pentru postul de fundas dreapta este cea mai mare concurenta, celelalte variante fiind Contra si rapidistul Badoi.

CONFLICT. Absenta lui Oga-raru din lotul primei reprezentative, care dureaza de anul trecut, dupa meciul pierdut in Giulesti, 0-2 cu Olanda, a reprezentat la vremea respectiva un motiv de disputa intre selectioner si managerul general al Stelei, Mihai Stoica. Oficialul campioanei i-a reprosat lui Piturca faptul ca nu l-a convocat pe fundas la ultimele actiuni ale tricolorilor, desi acesta avusese evolutii bune la Steaua si reusise transferul la Ajax Amsterdam. "Il voi chema atunci cand va juca titular la Ajax", a fost raspunsul lui Piturca. In Supercupa Olandei, castigata de "lancieri" cu 3-1 in fata campioanei en-titre, PSV Eindhoven, Ogararu a fost titularizat, astfel ca selectionerul nu a putut sa-l mai ignore si l-a convocat.

LISTA. Iata numele celor 16 stranieri: Bogdan Lobont, Adrian Mutu (ambii Fiorentina), Cosmin Contra (Getafe), George Ogararu (Ajax), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Cristian Chivu (AS Roma), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Razvan Rat, Ciprian Marica (ambii Sahtior Donetk), Pompiliu Stoica (FC Moscova), Paul Codrea (Palermo), Razvan Cocis (Serif Tiraspol), Florentin Petre (TSKA Sofia), Florin Soava (Krilia Sovietov Samara), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Daniel Niculae (Auxerre).

MUTU, IN TOP
Intr-un top intocmit de fostul atacant al Fiorentinei Francesco Baiano, pentru cotidianul La Nazione, cuplul de atacanti actuali ai echipei italiene, Adrian Mutu - Luca Toni, este cel mai puternic din Serie A. "Dau nota 9 tandemului Toni - Mutu, care va fi cel mai puternic cuplu de atacanti din Italia. Vor inscrie cel putin 30 de goluri. Mutu este un jucator deosebit, maturizat din punct de vedere tactic si capabil sa se inteleaga cu Toni. Daca Toni si Mutu pot sa reinvie cuplul Batistuta - Baiano? Eh, ar putea chiar sa se descurce mai bine decat noi", a spus Baiano.

STOICIKOV A CHEMAT TOATE VEDETELE
Selectionerul nationalei Bulgariei, Hristo Stoicikov, a anuntat si el numele stranierilor pentru meciurile cu Romania (2 septembrie, Constanta) si cu Slovenia (6 septembrie, Sofia). Bulgarii vor deplasa la Constanta tot ce au mai bun la aceasta ora. Cei 11 jucatori alesi de Stoicikov sunt urmatorii: Dimitar Ivankov (Kayserispor), Radostin Kisisev (Charlton Athletic), Stilian Petrov (Celtic Glasgow), Chavdar Iankov (Hanovra), Gheorghi Peev (Dinamo Kiev), Blagoi Gheorghiev (Steaua Rosie Belgrad), Zoran Iankovici (Dalian Shide), Martin Petrov (Atletico Madrid), Dimitar Berbatov (Tottenham), Valeri Bojinov (Juventus), Svetoslav Todorov (Portsmouth). Conform cotidianului sofiot Top Sport, atacantul Bojinov ar putea fi cedat reprezentativei de tineret.
×
Subiecte în articol: sport