x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trofeu de consolare

Trofeu de consolare

de Marius Mihalcea    |    13 Iun 2009   •   00:00
Trofeu de consolare
Sursa foto: David Moldovan/Gazeta Sporturilor/Intact images

După ce nici una dintre ele nu a reuşit să ţină pasul în campionat cu Unirea Urziceni, proaspăta campioană a României, CFR Cluj şi FC Timişoara se vor bate în această seară, la Târgu-Jiu, pentru cel de-al doilea trofeu intern.



În vreme ce gruparea din Gruia este deţinătoarea en-titre a trofeului, pe care l-a adjudecat după acel 2-1 cu Unirea Urziceni din finala de anul trecut de la Piatra Neamţ, timişorenii au câştigat ultima oară Cupa României în urmă cu 29 de ani, când au învins Steaua la Bucureşti, tot cu 2-1. Cum interesul în jurul partidei de astăzi este foarte mare, biletele scoase la vânzare de către organizatori, în jur de 1.000 pentru localnici şi câte 2.000 pentru fanii celor două finaliste, epuizându-se rapid, Primăria din Târgu-Jiu a luat decizia de a monta în centrul oraşului un panou gigant, astfel încât suporterii rămaşi fără tichete să poată urmări şi ei desfăşurarea ostilităţilor. Aceeaşi măsură au luat-o şi autorităţile locale timişorene, care au instalat un panou asemănător în Piaţa Unirii din oraşul de pe Bega pentru fanii "viola" care nu vor face deplasarea la Târgu-Jiu.

ÎNCREZĂTORI ÎN FORŢELE LOR
"Va fi un meci foarte greu, dar suntem convinşi că putem câştiga dacă ne vom mobiliza total. Vrem să intrăm în istorie şi să aducem trofeul la Timişoara. Ne-am bucurat când am auzit că la Târgu-Jiu vom fi susţinuţi de o galerie numeroasă, fiindcă ne dorim ca după meci să sărbătorim împreună cu ei", a declarat bănăţeanul Arman Karamian. "Suntem pregătiţi pentru acest joc. Am studiat adversarul, aşa că nu văd de ce ne-am teme de Timişoara. Avem un lot suficient de valoros pentru a câştiga din nou Cupa!", a spus clujeanul Eduard Stăncioiu. Pentru acest joc au fost mobilizaţi 1.000 de jandarmi, poliţişti şi poliţişti comunitari, care vor forma filtre atât în jurul stadionului, cât şi în Defileul Jiului, pe unde vor trece cele două galerii în drum spre Târgu-Jiu.

Cupă la vedere
Trofeul care va fi atribuit diseară câştigătoarei Cupei României a fost expus ieri în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, între orele 11:00 şi 19:00, pentru a putea fi văzut şi admirat de către trecători. Păzită de reprezentanţi ai Poliţiei şi flancată de două frumoase domnişoare, Cupa României a atras atenţia multor persoane, care s-au fotografiat cu trofeul. Operaţiunea se va repeta astăzi, între orele 11:00 şi 16:00. Iniţial, trofeul trebuia expus în Parcul Central, alături de operele sculptorului Constantin Brâncuşi, dar oficialii FRF nu au fost de acord.

×
Subiecte în articol: sport