x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trofeul, în România

Trofeul, în România

de Ionut Paduraru    |    30 Sep 2009   •   00:00
Trofeul, în România

Aproximativ 3.000 de persoane au venit să vadă trofeul Ligii Campionilor la Arad, primul oraş din ţara noastră inclus în turneul de prezentare european.



La evenimentul desfăşurat luni seara, în faţa Primăriei din Arad, au participat şi doi fotbalişti din lotul Steaua '86, Helmuth Duckadam şi Lucian Bălan, dar şi antrenorul roş-albaştrilor de atunci, Emeric Ienei. "Sunt mai emoţionat ca acum 23 de ani. Cupa Campionilor, căci aşa îmi place mie să-i spun, este unul dintre cele mai râvnite trofee. Toţi fotbaliştii îşi doresc să o ţină măcar o dată deasupra capului", a spus Duckadam, care a intrat în Cartea Recordurilor după finala de la 7 mai 1986, cu patru lovituri de la 11 metri apărate consecutiv. Emeric Ienei a povestit că în noaptea de dinaintea meciului de la Sevilla a visat că Steaua a câştigat cupa: "A fost un vis frumos şi adevărat. Am acasă o copie a acestei cupe şi în fiecare dimineaţă mă uit la ea ca la o icoană. Îi îndemn pe cei tineri să nu abandoneze fotbalul. Îmi doresc ca o echipă din România să mai câştige acest trofeu cândva". Lucian Bălan, colegul de cameră al lui Duckadam în perioada în care cei doi jucau la Steaua, a dezvăluit că fostul portar a acuzat dureri la braţ cu o lună înainte de meciul de la Sevilla. "Acest lucru însă nu l-a împiedicat să le facă faţă taurilor spanioli", a spus Bălan.

PROGRAM
UEFA Champions League Trophy Tour a fost lansat la data de 16 septembrie, la Milano. Cupa este expusă într-un cub de sticlă blindată şi este păzită de forţe de ordine. Ieri, trofeul UEFA Champions League a fost prezentat la Timişoara şi la Sibiu, următoarele etape din turneul românesc fiind Braşov (30 septembrie), Piteşti (1 octombrie) şi Bucureşti (3-4 octombrie).

×
Subiecte în articol: sport