x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" Craiova - Balaci, salvatorul

"U" Craiova - Balaci, salvatorul

de Vicentiu Neagoe    |    21 Aug 2007   •   00:00
"U" Craiova - Balaci, salvatorul
Sursa foto: ROBERTO SALCEANU./

Ultima mutare a lui Adrian Mititelu, numirea lui Ilie Balaci in funcţia de manager general al clubului, a mai limpezit puţin apele in Bănie. Fosta mare glorie va avea puteri depline şi speră să redreseze corabia olteană.


Ultima mutare a lui Adrian Mititelu, numirea lui Ilie Balaci in funcţia de manager general al clubului, a mai limpezit puţin apele in Bănie. Fosta mare glorie va avea puteri depline şi speră să redreseze corabia olteană.


Visul Craiovei de a juca din nou intr-o cupă europeană s-a destrămat după numai patru etape. Căpitanul Dorel Stoica voia să căştige campionatul, patronul Adrian Mititelu, fiind mai ponderat, a fixat un obiectiv mai credibil, un loc in primele şase. Acum, Dorel Stoica a fost exclus din lot, a pierdut şi naţionala, iar finanţatorul Ştiinţei a schimbat obiectivul in salvarea de la retrogradare.


DECIZII. După infrăngerea de la Tărgu-Jiu, antrenorul Florin Cioroianu şi-a prezentat demisia, considerănd că "aşa este mai bine pentru club". Consiliul Director al clubului i-a respins insă demisia, considerănd că infrăngerile din ultimele trei etape nu sunt din vina tehnicianului. Mai mult, Adrian Mititelu l-a rugat pe Ilie Balaci să devină manager general al clubului, acesta acceptănd pe loc propunerea finanţatorului. "Nu eu o să fac echipa, tot Cioroianu se va ocupa. Vreau să umblu la moralul jucătorilor, pentru că sunt la pămănt din punct de vedere psihic", a spus Balaci. Cioroianu a declarat că de acum inainte va da credit unor jucători tineri şi că este de acord cu măsurile disciplinare luate de Mititelu, şi anume excluderea din lot a jucătorilor Stoica, Gărgălie, Dina şi Săceanu. "E un moment zero pentru mine. Nimeni nu va mai fi titular de drept in echipă. Voi merge pe măna tinerilor şi, dacă va fi să pierd, pierd pe măna mea, nu a altora. Măcar eu mă simt curat. Este foarte bine că Mititelu a luat aceste decizii. Eu aş fi vrut să-i propun imediat după infrăngerea de la Iaşi să facă unele schimbări, să vorbească cu jucătorii, dar m-am răzgăndit, crezănd că ne vom reveni. Unii dintre fotbalişti acuzau o stare de oboseală pe care eu nu o inţelegeam. Probabil, dacă aveau alt antrenor, nu mai spuneau că sunt obosiţi", a spus Cioroianu, care a insinuat că unii dintre jucători l-ar fi "lucrat". După cei patru, se pare că şi portarul Mircea Bornescu este pe făraş, "Pepe" făcănd unele declaraţii care l-au supărat pe patronul Adrian Mititelu.

"Inima mea e aici, in Bănie"

  • Jurnalul Naţional: Domnule Balaci, manager general la clubul care v-a iniţiat in fotbalul mare.


Ilie Balaci: Intotdeauna Craiova a fost ceva aparte in sufletul meu. De căte ori am ocazia vreau să ajut Ştiinţa. Pentru oamenii de aici, pentru pasiunea lor pentru echipă. Inima mea este aici, in Bănie.

  • Care vor fi atribuţiunile dumneavoastră?


Cioroianu se va ocupa de echipă, de tactică şi de tot ceea ce ţine de pregătirea unui meci. Eu voi da sfaturi şi voi avea puterea de decizie.

  • Sunteţi de acord cu excluderea celor patru jucători din lot?

Nu mă pot pronunţa eu in privinţa unor lucruri pe care nu le cunosc. După ce voi afla ce au făcut cei patru voi putea să-mi fac o părere dacă Mititelu a procedat corect.

  • Totuşi, Dorel Stoica n-a mai fost convocat la naţională pentru amicalul de măine cu Turcia.

Nu cred că excluderea lui din lotul Craiovei a avut un impact asupra lui Piţurcă. El a jucat prost atăt la Iaşi, căt şi acasă cu CFR Cluj. Acestea sunt principalele motive pentru care nu a mai fost convocat.


  • Apropo de meciul cu CFR. Se zvoneşte că Dorel ar fi "trăntit" meciul contra unei sume de bani.

Nu cred. Nu se pot preta la aşa ceva, pentru că au nişte salarii foarte mari. Sunt doar nişte speculaţii şi atăt. Dorel este un profesionist, chiar dacă acum trece printr-o perioadă nefastă.


  • Vineri veţi juca acasă cu Unirea Urziceni, o echipă dificilă.

Este foarte greu meciul cu ialomiţenii. Elevii lui Dan Petrescu au marcat 11 goluri in patru etape, deci joacă un fotbal foarte ofensiv. Mi-e teamă de această partidă, dar nu disper. Avem o echipă tănără, care poate trece peste obstacole.


  • Patronul echipei a schimbat obiectivul echipei, de la un loc in cupele europene la evitarea retrogradării.

S-a speriat şi el de ultimele jocuri. A fost mulţumit de rezultatul şi de jocul echipei din prima etapă cu Farul, dar apoi s-a ingrijorat din ce in ce mai tare. Mai ales că a aflat unele lucruri despre nişte jucători la care a ţinut foarte mult şi care acum i-au inşelat aşteptările.


  • Işi va reveni echipa?

Cert e că niciodată nu vom mai ajunge in Divizia B.

×
Subiecte în articol: sport mititelu balaci