x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" Craiova - Oltenii si-au schimbat stapanii

"U" Craiova - Oltenii si-au schimbat stapanii

09 Dec 2004   •   00:00

Primaria a devenit principalul actionar al Universitatii Craiova. Fostul proprietar, Dinel Staicu, a cedat gratis echipa, in functia de presedinte executiv fiind numit Rodion Camataru (foto).

DRAGOS STOICA, VICENTIU NEAGOE

La capatul celui mai prost tur din istoria clubului, Craiova pare sa-si gaseasca linistea, cel putin la nivelul conducerii clubului. Incepand de ieri, Dinel Staicu nu mai este patronul "Stiintei", aceasta trecand gratuit in patrimoniul Consiliului Local.

OBLIGATIE. Spre stupefactia participantilor la tratative, Dinel nu a avut nici o pretentie financiara, acesta renuntand atat la banii din drepturile de televizare, cat si la mijlocasul Mihaita Plesan. Practic, autoritatile locale au preluat intreg lotul de jucatori, precum si restul bunurilor fixe si mobile: cantonament, autocar, terenuri de antrenament, Primaria avand de indeplinit o singura obligatie: din 2007, Staicu sa devina partener cu municipalitatea in mod egal, ambele parti urmand sa detina cate 50% din actiuni.

CONDUCERE. Viitorul presedinte al Consiliului de Administratie va fi viceprimarul Gheorghe Nedelescu, care va demisiona din Comisia de Disciplina a FRF. "Am ales aceasta cale pentru ca iubesc Universitatea si situatia de acum nu ma putea lasa indiferent. O sa plec de la Comisia de Disciplina ca sa nu las loc de interpetari", a spus ieri Nedelescu. In ceea ce priveste partea executiva, aceasta va fi asigurata de Rodion Camataru din functia de presedinte al clubului, postura in care fostul international s-a mai aflat in urma cu aproape zece ani.

CAUTARI. Deocamdata, numele viitorului antrenor reprezinta o necunoscuta. Pavel Badea, cel care a detinut functia de antrenor in acest tur, ar putea sa fie mentinut pana la finele actualei editii de campionat. In cazul in care va fi preferat un alt antrenor, Badea va fi redirectionat in postul de vicepresedinte. Lista posibililor tehnicieni mai contine patru nume, respectiv Sorin Cartu, Mihai Stoichita, Aurel Ticleanu si spaniolul Jose Ramon Alesanco. De asemenea, la club vor fi readuse, in diferite functii, cateva dintre fostele glorii ale "Craiovei Maxima", cum ar fi Costica Donose, Nicolae Tilihoi si Aurica Beldeanu, in timp ce fostul presedinte din anii ’80, Corneliu Stroe, desi neimplicat oficial, indeplineste rolul de consilier al conducerii, ajutand echipa din ipostaza unui sfatuitor de taina.

RENUNTARE

"N-am ezitat sa revin la Universitatea, chiar daca asta inseamna ca trebuie sa ma retrag de la Comisia de Disciplina a LPF. Iubesc prea mult Universitatea Craiova" - Gheorghe Nedelescu, noul presedinte CA al Universitatii

PRESIUNE POLITICA ?
Modul surprinzator in care Dinel Staicu a decis sa renunte gratuit la actiunile pe care le detinea la Universitatea Craiova ar fi fost provocate nu numai de "bunavointa" fostului patron. Se pare ca Staicu a fost supus mai multor presiuni facute dinspre zona politicului. De altfel, in urma cu aproximativ trei saptamani, Dinel a confirmat indirect faptul ca si preluarea Universitatii in vara lui 2002 a fost generata de aceleasi cercuri. "Politic am fost fortat sa o cumpar, politic le-o pun in brate", a zis Dinel Staicu, care n-a ascuns faptul ca a santajat oarecum autoritatile locale in perioada campaniei electorale. Cercetat in prezent de PNA pentru fraudarea Bancii Internationale a Religiilor, Staicu intentioneaza sa se retraga cat mai mult din viata publica. (Mario Morcov)

CUPA ESO
In deschiderea turneului de sala Cupa ESO care se disputa in aceste zile la Targu-Jiu, organizatorii au programat o partida intre "Craiova Maxima" si o selectionata a anilor ’80, incheiata la egalitate, scor 3-3. Au putut fi vazuti din nou Camataru, Sandoi, Beldeanu, Bumbescu, S. Lung, Boldici, Domide, Bacu, Neagoe, Bita, Boc, Satmareanu si Deleanu, acestia fiind indelung aplaudati de spectatorii gorjeni. In competitia propriu-zisa, in grupa A, Jiul Petrosani s-a impus cu 7-6 in fata Universitatii Craiova, in randurile careia numai Lutu a dat satisfactie, in timp ce FC Arges a trecut cu 4-2 de Minerul Motru. In grupa B, echipa locala Pandurii a trecut cu 8-4 de Sportul Studentesc, iar FC Caracal a furnizat surpriza zilei, invingand cu 7-3 pe FC National. Divizionarele A nu s-au prezentat la Targu-Jiu cu jucatorii de baza, dar nici cu tehnicienii de la echipele de seniori. (Mario Morcov)

CARAMARIN
Primarul Antonie Solomon nu a intrerupt discutiile cu presedintele Nationalului, Gino Iorgulescu. Cum eventuala mutare in Banie a formatiei din Cotroceni nu mai este de actualitate, Solomon n-a renuntat la ideea transferarii la Craiova a lui Gabriel Caramarin, pe care insa "bancarii" cer un milion de euro! Totusi, transferul acestuia ar putea fi obtinut si la jumatate din aceasta suma, din cauza crizei financiare prelungite in care se zbate echipa din Parcul cu Platani. De asemenea, noii oficiali il doresc si pe Gabi Popescu, fiind posibil sa revina si Corneliu Papura din Cipru. In poarta, bosniacul Adnan Guso ramane prima optiune, urmand sa fie transferat Bornescu, de la FC Caracal. (Mario Morcov)

"Eram obligat moral"

Noul presedinte executiv, Rodion Camataru, si-a intrat de ieri in paine, aratandu-se convins ca locul din clasament nu este conform cu valoarea lotului. Oficialul si-a justificat sufleteste revenirea, spunand ca se simtea dator sa ajute clubul in aceste momente.

Jurnalul National: Cand incepeti treaba la Craiova?
Rodion Camataru: Deja am inceput-o. Actele nu sunt inca semnate, dar in cateva zile le vom semna. Cei care ne-am inhamat la aceasta treaba am demarat lucrurile.

Ce v-a determinat sa reveniti in fotbal?
Sincer sa fiu, inainte de sedinta care a consfintit preluarea echipei de catre Primarie, eram destul de pesimist. Surprinzator, domnul Staicu a fost mai mult decat rezonabil si a cedat gratuit tot ce tinea de Universitatea, dorind in schimb sa redevina coproprietar, alaturi de Primarie, peste doi ani si jumatate. In aceste conditii, cand am fost rugat sa pun umarul la reconstructia Craiovei, n-am ezitat. In fond, eram obligat si din punct de vedere moral.

Cum considerati clasarea de la finalul turului?
Una rusinoasa, dar care nu reflecta valoarea lotului. Cred ca instabilitatea de pe banca si cea de la varful conducerii au influentat negativ parcursul echipei. Totusi, in pofida locului 16, nu trebuie sa disperam, deoarece putem reveni mult in retur.

Cine va fi antrenor?
Nu stiu deocamdata, dar cel tarziu luni vom cunoaste numele acestuia. Trebuie sa stim din start cu cine plecam la drum, atat la nivelul bancii tehnice, cat si la cel al lotului de jucatori.

Ce buget va avea Universitatea?
Eu cred ca trebuie sa avem fonduri cam de doua milioane de euro. Trebuie sa fim foarte atenti cum vom investi acesti bani, mai ales ca este vorba de bani publici. In orice caz, resurse exista, s-a discutat si acest aspect, mai ales ca toti de aici vrem ca Universitatea sa redevina o forta in fotbalul romanesc, asa cum era pe vremea cand cei din birouri ne aflam pe teren.

SPERANTA

"Era normal sa ajutam clubul in situatia actuala, atat eu, cat si ceilalti care am jucat la aceasta echipa. Sunt convins ca nu va fi usor, dar Craiova fotbalistica va renaste in cativa ani" - Rodion Camataru, presedinte "U" Craiova
×
Subiecte în articol: sport craiova staicu universitatea