x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport U CRAIOVA – RAPID 0-0 / Superioritatea Ştiinţei

U CRAIOVA – RAPID 0-0 / Superioritatea Ştiinţei

de Marius Mihalcea    |    17 Noi 2008   •   00:00
U CRAIOVA – RAPID 0-0 / Superioritatea Ştiinţei
Sursa foto: Alex Nicodim/

La capătul unui joc presărat cu foarte multe ocazii de gol, cele mai multe la poarta giuleştenilor, juveţii au pus semieşecul pe seama lipsei de şansă şi speră să se revanşeze în faţa Stelei.



Chiar dacă Universitatea a controlat jocul, cea mai mare oportunitate de a înscrie i-a aparţinut totuşi Rapidului, prin Cesinha, care a nimerit bara porţii lui Bornescu în finalul primei reprize. "Am demonstrat că nu întâm­plă­tor suntem acolo sus. Mergem înainte. A ţinut şi de neşansă, trebuia să învingem. Am jucat ca o echipă mare, ca o echipă care merita victoria pe deplin. Rapid mi s-a părut o echipă bunicică, dar nu m-am temut de ea.

Dacă Florin Costea nu era mai mult decât ghinionist şi ar fi dat gol în prima repriză, cred că ieşea un meci extraordinar. Sper ca Steaua să nu mai aibă norocul Rapidului. În meciurile pe care le mai avem putem obţine puncte. Avem resurse şi energie, putem să atacăm cu şanse reale de câştig cele două meciuri rămase", a declarat după joc patronul Universităţii, Adrian Mititelu.

FAIR-PLAY-UL LUI PESEIRO

Spusele boss-ului Craiovei au fost susţinute şi de antrenorul Rapidului, Jose Peseiro, care a admis că Ştiinţa a fost superioară: "A fost un meci dificil, în care toţi jucătorii mei s-au implicat total. Este un rezultat just, dar nu este bun pentru noi. Îmi felicit jucătorii pentru modul în care au luptat în această partidă. Cred că am depăşit acel moment prost prin care a trecut echipa. Jucătorii au făcut tot posibilul să câştigăm, dar cei de la Universitatea Craiova au jucat foarte bine. Craiova merită să fie pe locul trei!". "Principalul" oltenilor, Nicolo Napoli, s-a declarat mulţumit de jocul elevilor săi: "Am dominat, ne-am creat ocazii, dar, din păcate, ne-a lipsit golul. Păcat că nu am câştigat toate punctele, dar, în final, e bun şi acesta pe care l-am obţinut. Ne pare rău nu numai pentru că nu am câştigat, ci şi pentru jocul bun al băieţilor şi pentru publi­cul extraordinar. Mai sunt două meciuri şi sper să scoatem maximum de puncte din acestea. E normal să mai apară şi greşeli, pentru că nu poţi juca perfect 90 de minute, mai intervine şi oboseala, dar astăzi, jucătorii mei şi-au făcut treaba", a spus italianul. Concluzia a tras-o mana­gerul general a Universităţii, Ilie Balaci: "După cum am jucat în prima repriză, am fi meritat să câştigăm. În repriza a doua, Rapid a echilibrat jocul. Poate diferenţa a făcut-o şi banca de rezerve. Aţi văzut că la Craiova se încălzeau jucători de 17-18 ani, iar la Rapid jucători de un milion-două de euro fiecare", a spus Balaci.

Napoli, fără Găman, Peseiro, cu Răduţă

Absenţa din prima garnitură a Ştiinţei a lui Vale­rică Găman a avut darul să surprindă, în condiţiile în care tânărul fundaş central a intrat, mai nou, şi în vederile lui Victor Piţurcă, selecţionerul convo­cându-l de altfel în lotul lărgit pentru meciul Ro­mâ­nia – Franţa 2-2, de la Constanţa, din prelimina­riile CM 2010. "Găman avea nevoie de o pauză. E un jucător tânăr şi a evoluat foarte mult până acum", şi-a motivat decizia antrenorul Nicolo Napoli, care a mai precizat că a fost forţat să-l înlocuiască pe Di­levski, care a acuzat probleme musculare. De par­tea cealaltă, Jose Peseiro a operat şi el două modifi­cări mai puţin aşteptate, prima fiind titularizarea tânărului atacant Lucian Răduţă, iar a doua înlo­cuirea prematură a muntenegreanului Bozovic. "Pe Bozo l-am schimbat pentru că l-am simţit obosit, să nu se înţeleagă că am ceva cu el, iar în Răduţă cred foarte mult", a spus portughezul.

Costin Lazăr: "Dani Coman este cel mai corect!"

Jucătorii rapidişti au sărit în apărarea lui Dani Coman după ce fostul lor coleg a fost acuzat de Dragoş Nedelcu, unul dintre membrii Consiliului de Administraţie al clubului, că a fost implicat în meciuri strategice. "Nu vreau să declar nimic despre meciul cu Craiova, însă am fost deranjat de afirmaţiile la adresa lui Coman. Dani a fost cel mai corect jucător de la Rapid, iar Rapid a pierdut un portar excepţional", a spus mijlocaşul Costin Lazăr. "Bag mâna în foc pentru Dani că nu a trucat meciuri. El este unul dintre cei mai corecţi jucători din fotbalul românesc. Păcat că s-a ajuns la asemenea declaraţii", a declarat atacantul Lucian Răduţă. Prezent la meci, principalul acţionar al Rapidului, George Copos, s-a situat pe aceeaşi poziţie: "Dani Coman nu a făcut niciodată blaturi la Rapid!".

×
Subiecte în articol: sport rapid