x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultimele pregatiri, la "standard" ridicat

Ultimele pregatiri, la "standard" ridicat

20 Oct 2004   •   00:00

Walter Zenga are numeroase probleme in alcatuirea echipei pentru debutul in grupele Cupei UEFA, care va avea loc maine seara, impotriva echipei belgiene Standard Liege.

IONUT PADURARU

O prima veste buna pentru Walter Zenga este refacerea lui Florentin Dumitru, absent in ultimele doua saptamani.

DUMITRU. Conducatorul de joc al Stelei s-a antrenat normal in ultimele doua zile, neresimtind nici o durere la genunchiul stang. Dumitru ar fi vrut sa joace si duminica, impotriva Otelului, dar tehnicianul italian nu a vrut sa riste inutil, preferand sa il aiba la dispozitie pe mijlocas pentru mult mai importantul meci din Cupa UEFA. De asemenea, capitanul Mirel Radoi si-a reluat antrenamentele dupa revenirea din Italia, cei mai optimisti avansand chiar ideea ca el ar putea evolua impotriva belgienilor. "Mai e pana joi. Poate ma refac suta la suta pana atunci", a glumit Radoi dupa ce Walter Zenga spusese ca nu va forta o revenire a fundasului sau pana la vindecarea totala.

HAMUTOVSKI. Desi nu este complet refacut dupa accidentarea suferita in meciul nationalei sale cu Italia, Hamutovski va fi alaturi de colegii sai la meciul cu Standard. Martin Tudor va fi titular in aceasta partida, Zenga urmand sa aleaga pentru postul de rezerva intre tinerii Florin Dobre si Cezar Lungu.

OPTIMISM

Dupa cum spusese in urma cu cateva zile Walter Zenga, suporterii Stelei sunt de parere ca meciul cu Standard este cel mai usor pentru favoritii lor in grupele Cupei UEFA. Astfel, la un sondaj efectuat pe site-ul oficial al gruparii din Ghencea, referitor la rezultatul partidei din partida cu belgienii, 88 la suta dintre votanti au mizat pe succesul Stelei, doar 5 la suta au spus ca meciul se va incheia la egalitate, iar 7 procente au fost de parere ca meciul se va incheia cu victoria oaspetilor.

VIN ASTAZI

Delegatia belgienilor va sosi in aceasta dimineata la Bucuresti, cu o cursa ce va ateriza la ora 11:35 pe Aeroportul Otopeni. Fotbalistii si oficialii lui Standard Liege vor fi cazati la Crown Plaza, hotelul patronului Rapidului, George Copos. Seara, de la ora 18:30, va avea loc la stadionul Steaua o conferinta de presa comuna a antrenorilor celor doua echipe, Walter Zenga si Dominique D’Onofrio. Conferinta va fi urmata, dupa o jumatate de ora, de antrenamentul oficial al belgienilor.

PENTRU TOATE BUZUNARELE

Febra participarii in fotbalul de mare clasa din Europa a cuprins gruparea din Ghencea, ingrijitorii arenei facand ieri ultimele retusuri inaintea partidei de maine seara. Agitatie mare este si la casele de bilete, unde s-au pus in vanzare, incepand de luni dimineata, biletele pentru meciul cu belgienii de la Standard Liege. Cele mai mici preturi sunt la peluze, 150.000 de lei, la tribuna a doua pretul va fi de 250.000 de lei, la tribuna I de 500.000 de lei, iar la tribuna zero un milion de lei. La fotolii (foto) vor fi cele mai mari preturi, 3 milioane de lei. Casele de bilete ale stadionului Steaua se vor deschide astazi si maine de la ora 10:00.

Are si Standard Liege un Mutu al ei

DELIA GOMOESCU, IONUT PADURARU

INDIGO. Kaklamanos (stanga) a luat si el cocaina
La doar o zi dupa ce vestea ca Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina, agentiile de presa au confirmat faptul ca un jucator al lui Standard Liege a consumat aceeasi substanta.

COCAINA. La un test antidoping efectuat pe 28 august, la finalul unui meci din campionatul Belgiei, sustinut in compania formatiei FC Bruxelles, atacantul Alexandros Kaklamanos a fost depistat pozitiv cu cocaina. Contraexpertiza a confirmat prezenta drogului, fotbalistul grec riscand o suspendare de doi ani din partea Federatiei Belgiene de Fotbal. Avocatul lui Kaklamanos, Laurent Denis, a declarat ca desi rezultatul testului B este identic cu cel initial, va incerca sa prezinte cateva circumstante atenuante in fata oficialilor forului belgian.

REZILIERE. "Daca rezultatul primului test va fi confirmat de contraexpertiza, nu vom da dovada de toleranta. Este vorba de o fapta grava, care va conduce la desfacerea imediata a contractului lui Kaklamanos", declarase, dupa anuntarea rezultatului controlului antidoping, presedintele lui Standard, Pierre FranIois. Acest lucru a fost confirmat ieri de site-ul oficial al clubului belgian, care a notat ca intelegerea cu atacantul grec, valabila pana in 2006, a fost anulata.

PALMARES. Kaklamanos a venit in toamna lui 2003 la Standard Liege, pentru care a evoluat in 33 de partide de campionat si una din Cupa Belgiei, inscriind opt goluri. Jucatorul, in varsta de 30 de ani, a mai evoluat in cariera sa la Olympiakos Pireu, Athinaikos, Elefsino, Sporting Charleroi si Gent.

PRELUNGIRE. Dar nu toate vestile din tabara adversarilor Stelei sunt rele. Astfel, fundasul american Oguchi Onyewu, care a avut prestatii foarte reusite in acest sezon, si-a prelungit pana in 2006 contractul cu Standard Liege. De asemenea, mijlocasul portughez Sergio Conceicao si-a reluat pregatirile dupa o lunga accidentare, la fel ca si atacantul brazilian Wamberto, care se antreneaza separat. Nici unul dintre cei doi nu va face deplasarea la Bucuresti, pentru partida maine seara.
×
Subiecte în articol: sport standard standard liege